Santiago de Compostela
Blijf op de hoogte en volg isolde
17 Mei 2008 | Nederland, Leiden
Momenteel ben ik in Santiago de Compostela, de stad van de pelgrims. Gisteren hebben we weer onze langste reisdag gehad met aan het einde de laatste kilometers afleggen naar Santia via de Monte de Gozo, dat is de berg waar de vermoeide pelgrims voor het eerst de kathedraal zagen liggen..
We voelden ons ook echt pelgrims want het regent hier en is koud..we zijn om 17.30 uur gestart met de wandeling en kwamen om 20.15 uur aan in Santiago:-)Vandaag zijn de mensen naar de beroemde mis waar wierookvaten heen en weer geslingerd worden en heb ik even de tijd om alles bij te werken. We zitten hier in een heerlijk hotel buiten de stad met een gigantisch ligbad waar ik straks van ga genieten..
Morgen vertrekken we Spanje en reizen Portugal in..
De groep is aardig en trekt goed met elkaar op.
Ate Logo (Portugees voor tot ziens)
isolde
17 Mei 2008 - 11:48
Ronald:
Een vriend van mij gaat op de fiets volgende week vertrekken naar Santiago. Lijkt me zwaar maar interessant. Het lijkt wel dat je het leuk begint te vinden. -
18 Mei 2008 - 10:44
Hermien:
hart groeten, dit doe ik als test -
19 Mei 2008 - 07:27
Monique:
Hoi Isolde, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat je een leuke dag hebt en dat de groep er iets leuks van maakt voor je.
Ik probeer je nog te bellen.
Groetjes Monique -
19 Mei 2008 - 11:16
Gerda:
Ha Isolde,
Allereerst: Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Als je terug bent komen we nog een keertje langs. Zit je nu in Portugal? Welk land bevalt je het beste?Juri is vandaag begonnen met zijn examens en Liz is vanochtend met school vertrokken naar Londen. Vanavond moet ik nog werken. Mooi tijd voor allerlei liggen gebleven klusjes. Ik heb trouwens nog steeds het gevoel dat ik nog niet helemaal bijgekomen ben van mijn reis. Heb jij dat ook, en hoe lang duurt dat bij jou?
Nou tracteer jezelf nog maar op iets lekkers, maar ik hoop dat de groep zo attent is om dat ook te doen.
19 Mei 2008 - 12:13
Ronald:
Omdat bellen vooralsnog niet gelukt is: Van Harte gefeleciteerd. Het lijkt me raar om je verjaardag zo ver van huis te viieren. Maak er een leuek dag van.
Hier in Nederland gaat het goed. Ik ben net met Hannah naar een peuterspeelochtend geweest en ze ligt nu uitgeput op de bank te slapen. We hebben gedanst, ze is geschminkt als een tijger en we hebben een toneelstuk gezien.
Maa er nog een mooie reis van groeten -
19 Mei 2008 - 18:47
Isolde:
Beste allemaal,
Het is inderdaad raar om je verjaardag zo ver van huis te vieren...maar de mensen zijn best attent..
Ik heb net een borreltje gedronken met wat van de reizigers...Ik zit nu in Porto...een rare stad, arm en rijk door elkaar heen maar wel boeiend!Het is een havenstad met de daarbij horende problemen...
Portugal vind ik iets minder aLS Spanje maar dat komt vooral door de taal, spaans begrijp ik terwijl ik portugees helemaal niet begrijp! de mensen spreken wel beter engels en frans!
Ik vind het altijd leuk als ik mensen begrijp!
Groetjes ALLEMAAl en tot ziens!
ISOLDE
19 Mei 2008 - 20:08
Miek:
Hoi Isolde,Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad!Ik ben net terug van een week Rhodos en heb heerlijk uitgerust en genoten van cultuur en natuur.Hopelijk is deze tweede reis niet zo hectisch als je eerste en wat dat betreft wat minder spannend!! Fijn dat de groep aardig is en geniet van Portugal,jammer dat je daar geen spaans kunt spreken maar het is er wel mooi!Lieve groetjes, Miek -
19 Mei 2008 - 20:19
Anjo:
Isolde
Van harte gefeliciteerd. Wel wat laat maar misschien lees je het nog. Ik lees je verslagen met interesse en volgens mij gaat het allemaal prima met de nodige creativiteit. Wij gaan in augustus naar portugal maar spreken geen portugees en geen spaans...dus misschien kun je bij de stenen reunie mij een spoedcursus geven.
Veel succes en plezier natuurlijk