Nederlandse "Bijscholingsweek" - Reisverslag uit Cochabamba, Bolivia van isolde steen - WaarBenJij.nu Nederlandse "Bijscholingsweek" - Reisverslag uit Cochabamba, Bolivia van isolde steen - WaarBenJij.nu

Nederlandse "Bijscholingsweek"

Door: Isolde

Blijf op de hoogte en volg isolde

16 Januari 2011 | Bolivia, Cochabamba

Ha allemaal,
De afgelopen week ben ik dagelijks, en zeker wel 6 uur per dag bezig geweest met het vak Nederlands. Volgende week begint de school weer en ik wilde graag eens een week besteden aan de inhoud van het vak Nederlands. Hetzelfde heb ik ook gedaan toen ik in Venezuela engels gaf...Toen heb ik via internet een cursus gedaan met allerlei didactische tips voor het geven van engels aan niet-engels sprekenden. De TEFL- Test(teaching english to foreign speakers) heb ik aan het einde van vier weken gedaan (elke dag moest je oefeningen doen en zelf lessen maken die ik ook uitgevoerd heb.
Deze week heb ik hetzelfde gedaan voor Nederlands zodat ik inmiddels aardig op de hoogte ben van recente relevante materialen en fenomenen als de citotoets en andere toetsen.
Naast de verdieping in het vak Nederlands probeer ik ook heel veel te lezen. Op die manier verfers je je woordenschat weer en bovendien is dat erg leuk.
Momenteel ben ik het eerste deel van Stieg Larsson, de Milenniumtrilogie...Mannen die vrouwen haten heeft het als ondertitel...een geweldig boek..Vandaag wordt het mooi weer (de zon straalt..)dus ik denk dat ik lekker naar mijn favoriete zwembad ga en daar het boek maar eens lekker ga uitlezen.
Het is nu hier wisselend weer, de ene dag wat grijzer maar de andere dag weer stralend. In februari, zeggen ze, gaat het hier meer regenen......Maar even afwachten, straks heb ik alle seizoenen hier in Bolivia meegemaakt:-)
Oh...en mijn kamer is inmiddels wat kunstwerken rijker...op de markt gisteren heb ik weer wat platen gekocht van Miro en Kandinsky zodat het er allemaal kleuriger en gezelliger uit ziet! Morgen ga ik dan ook mijn eerste studente ontvangen hier in Cochabamba(in Oruro heb ik dat ook gedaan) voor een cursus Nederlands gericht op vertrek naar Nederland,
isolde