Gran Sabana en Brazilie
Door: Isolde
Blijf op de hoogte en volg isolde
09 Juli 2010 | Brazilië, Boa Vista
Nederland heeft gewonnen, ik hoorde het van een politieman bij een politiepost in de Gran Sabana...Bij dit bericht zul je wat foto's treffen van de Gran Sabana, een gebied dat gigantisch groot is, Europa past er wel in en waar alleen indigenas mogen wonen. Zij leven hier nog op de ude voet, dat wil zeggen vrouwen doen het werk en mannen liggen in de hangmat:-) Mannen hebben meestal zo,n vijf vrouwen voor de afwisseling. Het gebied ligt hoog en is dus koeler. Door de ontbossing die plaatsgevonden heeft (helaas ook hier kapers op de kust, mineraalbedrijven die grondstof uit de grond willen halen en daarvoro helebossen Amazone Jungle om zeep helpen)is het nu een kaal gebied, maar door de overvloedige regen heb je nog wel genoeg plekken met water waar palmbomen groeien en die bomen worden gebruikt voorvan alles, hutten enzz.
Ook heeft het gebied prachtige watervallen waar weer allerlei legendes aan verbonden zijn.....de natuur dient hier echt als inspiratie voor verhalen.
In Santa Elena ben ik nog een dagje blijven hangen om ook de voetbal Duitsland-Spanje te zien. De Venezolanen waren helemaal voo Spanje net als ik...De andere toeristen die ik ontmoette waren meer voor Duitsland. Na afloop kregen we nog een discussie waarom ik voor Spanje was!
Na Santa Elena ben ik Brazilie ingehopt,naar Boa Vista..de eerste grote stad over de grens. Mijn idee was vandaag met een vliegtuig verder te reizen maar helaas blijkt het net zomervakantie hier geworden te zijn waardoor alle vluchten vol zaten. Vanacht ga ik daarom maar weer 16 uur hobbelen in de bus door een reservaat, dat nog maar kort geleden ontsloten is door een asfaltweg en waar alleen de bus overheen mag. Je kunt je dus wel voorstellen hoe leeg de wegen hier zijn. Het is heel apart dat er alleen stden zijn en daarnaast honderden kilometers leeg land.
Brazilie is echt de eerste wereld, duur maar voorzien van alle gemakken, ik kan mijn creditcard weer gebruiken en kan van alles kopen vooral lekker eten. Ze hebben hier van die grote restaurants waar je op gewicht je eigen eten kan samenstellen..ideaal en wat een keuze..Ook vanochtend had ik zo'n buffet bij het ontbijt.
Het is nu tussen de middag, de tijd waarop alle Brazilianen rustig aan het eten zijn...de temperatuur is nu ook 37 in de schaduw, dus je gaat niet voor je lol naar buiten...
Ik ga proberen wat foto's up te loaden en zondag natuurlijk Spanje Nederland, in Brazilie...aprt niet:-)?
isolde
09 Juli 2010 - 22:02
Ronald:
De koorts is toegeslagen in nederlad en iedereen is bezig met de finale. Spanje is favoriet maar we gaan ervan uit dat het toch wel gaat gebeuren. Als het gaat gebeiren en we worden wereldkampioen dan wordt het een groot feest in nederland. Ik ben een beetje je reisschema kwijt want ik dacht dat je nu naar VBolivia zou gaan maar blijkbaar toch naar Nederland. Succes met alles. -
10 Juli 2010 - 21:50
Isolde:
ha broer,
ik ben onderweg naar Bolivia maar kom dan door Brazilie...morgen ga ik de wedstrijd bekijken op Ponte Negra, schijnt een happening te zijn hier in Manaus in Brazilie...Ik krijg ook al korting voor een jungletoer als Brazilie wint:-)