Verjaardag en zo:-) - Reisverslag uit Cochabamba, Bolivia van isolde steen - WaarBenJij.nu Verjaardag en zo:-) - Reisverslag uit Cochabamba, Bolivia van isolde steen - WaarBenJij.nu

Verjaardag en zo:-)

Door: Isolde

Blijf op de hoogte en volg isolde

19 Mei 2011 | Bolivia, Cochabamba

Ha allemaal,
Allereerst hartelijk bedankt voor alle felicitaties....Leuk om alles te lezen en het doet een mens goed. Om ze te kunnen zien moest ik heel wat ondernemen vandaag maar het is gelukt:-)
Momenteel zit ik dit stukje te schrijven op mijn verjaardag terwijl ik wacht tot mijn collega mij ophaalt om uit eten te gaan...We gaan eten bij Paprika...Volgend keer meer daarover.
Helaas doet internet het niet in mijn huis waardoor ik niet kan skypen en internetten daar.
Deze week ben ik al weer twee keer bij de tandarts geweest maar hopelijk kan nu maandag de kroon erop gezet worden...gisteren heb ik weer drie uur op de stoel mogen zitten, en maandag ongeveer twee uur...maar ze hebben nu een soort afdruk kunnen maken die hier naar het laboratorium wordt gestuurd en dan kunnen ze kronen gaan maken.
Verder zijn we druk met de laatste loodjes, volgende week is de laatste lesweek en deze week zijn we druk bezig met rapporten enzz.In de school ben ik wel twee keer gefeliciteerd, heel leuk is dat....
Ook ben ik zondag en vanochtend weer in Ushpa Ushpa geweest voor mijn vrijwilligerswerk...Momenteel zijn we bezig een project op te zetten omdat de engelse lessen gaan vervallen maar er wel behoefte is aan een ruimte waar engelse les gegeven wordt en daarnaast allerlei andere dingen als films vertonen, theater enzz. De bedoeling is dit buiten de school te gaan opzetten als een soort buurtcentrum. In de vakantie, wintervakantie van twee weken in juni, is het de bedoeling om dit te gaan starten. Toen ik vandaag even een colaatje ging drinken op de hoofdstraat van Ushpa Ushpa vertelden een paar moeders mij dat er aan zoiets echt behoefte is...nu moeten jongeren en volwassenen naar de stad en voor de gemeenschap zou een plaatselijk buurtcentrum veel beter zijn. By the way, we hebben het ook even over mijn verjaardag gehad en de vrouwen verbaasden zich over het feit dat ik nog niet grijs ben....ze hadden niet gedacht dat ik al zo oud was..Leeftijden inschatten van gringo´s is toch lastig....andersom geldt dat trouwens ook!
In de school in Ushpa Ushpa zijn de voorbereidingen in volle gang van moederdag dat hier in Bolivia op 28 Mei gevierd wordt. Elke groep moet een dans instuderen, ze krijgen ook deze week een dansexamen....Ze gaan dansen doen die afkomstig zijn uit Bolivia maar velen kennen die niet...Tijdens alle lessen wordt nu dus geoefend en vandaag vertelde de lerares me dat dit volgende week ook nog zo doorgaat...Volgende week zaterdag is dan het grote feest waar ik ook heenga...Wat een land he (twee weken oefenen voor een dans als leerstof:-)

Nog een paar weekjes en dan hoop ik jullie allemaal weer in levende lijven te ontmoeten...
Doei
isolde

• 21 Mei 2011 - 18:28

Ronald:

Van harte gefeliciteerd met je dertigste verjaardag nog, groeten ronald