Werken en koude - Reisverslag uit Oruro, Bolivia van isolde steen - WaarBenJij.nu Werken en koude - Reisverslag uit Oruro, Bolivia van isolde steen - WaarBenJij.nu

Werken en koude

Door: Isolde

Blijf op de hoogte en volg isolde

11 September 2010 | Bolivia, Oruro

Beste allemaal,
Het is nu zaterdagmorgen en zoals jullie merken zit weer op kantoor. De laatste tee weken stonden in het teken van heel hard werken.
Ik zal vertellen wat mijn dagelijkse activiteiten zijn...öchtends rond 19.30 uur sta ik op (koud,koud,koud:-)) en duik ik onder de douche die ik dan al een tijdje heb aanstaan want warm water moet hier blijkbaar van ver komen:-)....en dan kleed ik me gauw aan, t-shirt met kol, trui, dik vest, sljaal men winterjas en ren dan naar beneden om de fohn te lenen...natte haren hier is een ramp. Overigens begint het hier nu tegen de lente te lopen ('snaxcht wil het nog steeds wel onder nul gaan maar ja) 21 september beginthier de officiele lente en dat wordt hier overal gevierd (kan ik me wel voorstellen).
Ik zie ook echt uit naar de lente. Na mijn aankleding ga ik elke dag ontbijten en vervolgens vertrek ik naar kantoor. Ik zit voor het eerst in mijn leven de hele dag op kantoor ( en dat als vrijwilliger:-)). Ik begin 's ochtend om 09.00 uur en heb middagpauze tussen 12.30 en 14.30 en daarna werk ik weer door tot 19.00 uur. Er is hier ontzettend veel te doen kwa schrijven projectplannen, voorbereiden van feria (waar alle regio's van Bolivia naar toe komen om hun ontwikkelde materialen te tonen) en doen van onderzoek naar de effectiviteit van cursussen en ontwikkelde software etccc... Er zijn heir maar een paar mensen die zich uit het naadje werken.
Tusssen de middag heb ik mijn favoeriete restaurant waar ook veel Bolivianen komen, gewoon snelle en schone maaltijd en snelle bediening. Daarna heb ik even tijd om uit te rusten.
Op maanda, woensdag, en donderdagavond zit ik nu op dansles om ook even wat leuks te doen. Ik leer hier nationale dansen als Cueca, cucaracha etc...het zijn allemaal moeilijke namen maar wel heel leuk om te doen. De cursus duurt een maand, drie keer in de week en de derde les ging me al beter af omdat ik de pincipes van de nationale dansen een beetje onder de knie begon te krijgen. Hier kennen de mensen overigens veel meer muziek en dansen, het is echt onderdeel van de cultuut. In Februari is het caranaval en dan gaat iedereen dansen.
Er zijn zelfs wedstrijden met prijzen aan verbonden en de mensen sparen het hele jaar voor carnaval.
Verder heb ik vorige week vrijdag gehoord dat urway gaat stoppen, zelf ben ik per 1 oktober ontslagen, dus tjd om op zoek te gaan naar ander geld.
De laatste twee dagen ben ik begonnen met mijn eerste engelse lessen, tussen de middag een, vanavond heb ik er aan, en ik geef les aan het hotelpersoneel, en wat jongeren van 12 jaar gisteren. Het levert per uur les 10 Bol op wat ongeveer 1,5 dollar is, niet veel maar ik hoop de komende week meer mensen op les te krijgen. Al Met al zijn mijn dagen dus goed gevuld en gebruik ik de weinige vrije tijd die ik nu heb om films te kijken...Gisteren heb ik er weer een gekocht, dat is echt mijn weekendvermaak:-)
Groetjes allemaal e ingrid ik jhoop dat je gisteren een mooi feest hebt gehad!
Isolde

• 14 September 2010 - 12:28

Isolde:

heb je te pakken gekregen en gelezen hoe je je dag door komt ik hoop voor j0u dat de lente gouw komt kun je weer een beetje op warmen Ik ben de hele morgen met mijn mobiel bezig geweest ik moest alle programmas bekijken morgen gaan we weer verder Ga straks nog naar Hermien horen hoe het in het ziekenhuis was en wat ze hebben gezegd ik hoop op goed bericht mammaikheb eeneitje gekookt daar had ze zin in hoe is het afgelopen metje sollisitatie liefs mamma