Alledaags leven
Door: Isolde
Blijf op de hoogte en volg isolde
26 November 2010 | Bolivia, Sucre
Deze week wil ik eens wat dieper ingaan op het alledaagse leven hier in Bolivia van mij.
Vorig weekend wilde ik graag eens gaan zwemmen buiten de stad omdat het hier nu heel druk, warm en lawaaierig is. Ik had aan de vrouwen in mijn huis gevraagd wat geschikte plekken waren. De eerste plek die ze noemden was de Campestre waar ik vorige week zaterdag heen geweest ben. Het ligt op kilometer 10, zoals ze dat hier noemen, van Cochabamba richting Quillacolo (een plaats in de buurt). Vanaf de grote weg ( de tranca noemen ze dat, dat is waar auto's hier aan de weg een soort tol moeten betalen) ben ik met de beltaxi (je hebt hier twee soorten taxi's de gewone en de bel, die vaak een naam hebben) een klein stukje de berg opgegaan en dan kom je uit bij zo'n soort resort...waar prachtige kamers zijn, er waren eucalyptus bomen, een schaars goed hier in Bolivia, en natuurlijk een uitgebreid buffet. Dat is de gewoonte hier in zo'n compestre dat je betaalt voor buffet en entree zwembad. De meeste Bolivianen komen voor het buffet, niet voor het zwembad (anyway slechts een enkeling hier kan zwemmen). Best lekker dat je van die plekken hebt waar je kan rondhangen, lekker eten en ook nog eens zwemmen.
Deze even opslaan voor de zekrheid,
isolde