Reisprincipes en gewijzigde reisplannen
Blijf op de hoogte en volg isolde
17 Oktober 2008 | Mexico, Puerto Ángel
Reizen blijkt hier in Mexico wat lastiger dan ik dacht. Doordat er heel weinig toeristen zijn is er maar heel weinig transport. Het transport dat er is naar mijn volgende bestemming is ´snachts en dat wil ik niet. Ik maak nu een omweg. Vandaag ben ik in Salina Cruz aangekomen en morgen vroeg reis ik via Tuxtla Guiterrrez naar San Christobal. Daar wil ik weer een paar dagen blijven(ik was er in Juli ook en het is echt zo´n heerlijke bijkomstad) voordat ik verder naar Guatemala ga. Alle toeristen reizen ook deze route en dat maakt het makkelijker te reizen. Het betekent dat ik minder tijd in Guatemala heb en ook ga doorreizen en niet langer in Quetzaltenango blijf.
Zodra ik in San Christobal ben zal ik mijn adres daar doorgeven.
Vandaag ben ik uit Puerto Angel vertrokken en nu ben ik in Salina Cruz, een lelijke stoffige stad. Ik slaap in een posado tegenover het busstation zodat ik morgenochtend vroeg gelijk op pad kan.
Het natuurschoon hier in Mexico is echt mooi..Ik heb van de kust genoten. De steden die niet toeristich zijn, zijn echter echt smerig..
Positief puntje, ik las net in de krant dat de overheid gaat investeren in ecotoerisme..!
Groetjes en tot horens,
isolde
19 Oktober 2008 - 11:41
Mamma En Ronald:
Ik ben met de hele familie bij mamma. De kinderen en maaike zijn kinderliedjes aan het luisteren en wij zijn aan het computeren. Het mdaakt een utermate relaxte indruk wat je nu aan het doen bent. Hier in nederland is het herfstvakantie en een beetje koud. De kinderen hebben gevoetbald en we hebben net hapjes gegeten. haluego -
19 Oktober 2008 - 12:53
Miek:
Hoi Isolde,
Ik ben weer thuis en lees al je berichten. -
19 Oktober 2008 - 13:29
Miek:
Hoi Isolde,Er ging iets mis met het schrijven dus hier het vervolg Ik ben net terug uit Libie en moet erg wennen aan de kou ( het was 38 en 39 graden in de woestijn),maar wel een lekkere droge warmte.Libie is een prachtig land met hele mooie Griekse en Romeinse opgravingen,de- ze zijn ook heel mooi gelegen aan de Middellandse zee.Heel fotogeniek.In de rotswoestijn(Acacus gebergte)zijn goed bewaarde oude rotstekeningen en gravures vanaf 10.000 v C.!! Ongelofelijk dat ze zo goed bewaaard zijn gebleven en in de woestijn met Zandduinen hebben we heerlijk met de Jeep op en af geraced.Ja ik niet, de chauffeur het vereist heel wat rijvaardigheid om naar boven te racen!en dan van de top ga je steil naar beneden. We hebben een echte zandstorm gehad ,de buitentent waaide eraf en alles in mijn tent werd gezandstraald.
Het was een geweldig mooie reis en goed georganiseerd door Djoser!! En nu weer aan de slag, er zijn 2 Nicaraguaanse muurschilders aan het werk in Leiden dus dat betekent begeleiden,tolken(:-))en gastlessen geven.Morgen ga ik naar een instelling voor lichamelijk en geestelijk gehandicapte om ze wat te vertellen over het leven in Nicaragua en het werk van de muurschilder met behulp van foto's, ik ben benieuwd hoe dat gaat en wat ze kunnen begrijpen. Geniet van je dagen in San Cristobal ik zou daar wel met je mee willen lopen!
IK lees in de Volkskrant een advertentie van SRC voor reisleiders met HBO studie of academische achtergrond o.a. geschiedenis!!zie de website:reisleiding@srctravel.nl Iets voor jou ?
Goede reis naar Guatamala en Liefs, Miek