Interculturele confrontaties - Reisverslag uit Leiden, Nederland van isolde steen - WaarBenJij.nu Interculturele confrontaties - Reisverslag uit Leiden, Nederland van isolde steen - WaarBenJij.nu

Interculturele confrontaties

Door: Isolde

Blijf op de hoogte en volg isolde

21 Augustus 2009 | Nederland, Leiden

Beste allemaal,
Vandaag zou ik verder kunnen gaan met mijn reis maar interessanter vind ik het om eens te kijken wat er gebeurt als je bijna een jaar uit Nederland bent en hoed de verschillende instatnties daarop reageren.
Slechts drie dagen ben ik In Nederland maar de post (nas een half jaar ben je 1,5 dag bezig te verwerken) gaf mij aanleiding vandaag en gisteren tot meerdere keren lachen.
Belastingdienst: ik had drie verschillende brieven waardoor ik gisteren naar de belastindgdienst hier toog om uitleg te vragen. Eerst fiets ik erheen om een afspraak te maken...Een keurige dame vertelt me dat je hier altijd kunt binnenlopen en afspraken not done is...Ik draai me om en kijk hoeveel mensen er zijn en vraag...ohhh als er zo weinig mensen zijn kan ik net zo goed mijn paperassen nu ophalen, ja zegt ze het is al weken heel rustig, met een verveelde blik.
Kwartiertje later mag ik op nummer plaatsnemen en jaweel 15 minuten later ongeveer word ik toegelaten tot een hokje met bijzonder sjacherijneige man, alvorens ik een woord kan zeggen, klaagt hij, ik ben zo moe, al die vage verhalen vandaag....Ik reageer, hoezo ik heb een heel concreet verhaal:-) Deze man zit in een helverlicht hokje, de hele dag alleen met zijn computer....Daar zou je ook een beetje gek van worden...Ik doe mijn verhaal, en ja hoor het is vaag, dus collega bellen....Op dat moment lijkt de man wel een ander persoon te zitten, heel gezellig praat hij met zijn collega over een voorlopige aanslag, en zegt ermee, tot mijn verbazing, volledig terecht...In plaats van betalen zou ik heel veel terug moeten krijgen...Zelfs de belastingman snapt dat.
Voor 2008 is het een zooitje, ik vraag hem of ik dit veroorzaakt heb, ik heb trouwens februari even snel de papieren ingevuld en zou best een foutje gemaakt kunnenhebben, maar hij kijkt me meewarig aan, nee 2008 is een puinzooi, betaal maar een bedrag...het is sowieso een zooitje.
Bij het uitlaten vraag ik hem nog even, zou ik expat moeten worden....oh nee zegt hij dan heb je alleen maar fiscale problemen en geeft me een knipoog:-)Blijf maar gewoon in Nederland
groetjes,
isolde