El Salvador vervolg
Blijf op de hoogte en volg isolde
05 November 2008 | El Salvador, Apaneca
Op advies van de vrouw van het internetcafe ben ik naar een restaurant buiten het dorp gelopen want hier in het dorp kon ik nergens eten (ik was al even bang dat ik verder zou moeten reizen omdat er alleen van die comedors zijn met plaatselijk eten wat er niet geweldig uitziet en geheid leidt tot maagproblemen). Het restaurant was duur, El Salvador is veel duurder dan de andere landen, maar wel lekker. Dat viel me ook op gisteren en eergisteren in het park. De kok in dat restaurant had echt lol in eten maken en het was echt lekker, gelukkig voor de eerste keer in bijna 10 weken dat het niet alleen voedsel was maar echt lekker, een genot. Ik heb gisteren en eergisteren spaghetti bolognesa gegeten met een echte lekkere saus en daarbioj geroosterd brood (krijg je hier altijd) maar dan met wat lekkere kaas erover, van kleine dingen kan een mens echt blij worden.
Gisteren heb ik samen met een vrouwelijke gids(er waren er vier in het park naast 13 mannen, ik had speciaal om een vrouw gevraagd, mannen willen altijd praten over het feit dat ik alleen reis en daar word ik een beetje moe van ) een wandeling gemaakt van 4 uur, naar een rivier in het park, erg mooi maar zwaar..voortdurend stijgen en dalen. De vrouw was allleenstaand en zorgde voor hasar moeder van 70 en haar buurvrouw die ziek was en 21 kinderen heeft! Veel elsalvadorianen werken in de verenigde staten, eigelijk vrijwel alle jonge mannen die ik ontmoet heb, nu zijn ze thuis om de vacantie hier door te brengen. De kinderen gaan hier overigens nog naar school deze week.Sorry voor de fouten maa deze compute is vreselijk, ik zit nu tussen de pubers..blijkbaar is de school uit.
Anyway de vouw waar ik meewandelde was een zeer fanatieke jehovagetuige, ze ging drie keer per week naar een bijeenkomst en deed veel evangelisatiewerk door naar allerlei kleine dorpjes te lopen.De meeste mensen zijn hier trouwens katholiek, 80 procent.
Het hostel waar ik ovenachtte bestaat 5 jaar..Je moet je voostellen dat hier in El Salvador eerst een vreselijke burgoorlog is geweest, daarna twee verwoestende hurricanes, stan en mitch, en dan nog eens een verwoestende aardbeving, een paar jaar geleden..maar met alle vrolijkheid werken ze knijterhard om alles op te bouwen en ook zie je dat ze veel huizen nu van cement zijn en electriciteitdraden zitten hier vast en stopcontacten zitten ook in de muur, nog niet meegmaakt in andere landen.-)
De coordinator van het ecohostel woonde ook op de plek en vertelde dat men ook probeert samen te organiseren dat de weg naar het park beter gemaakt worden zodat mensen kunnen komen, er zijn nus hele grote keien omdat anders in het natte seizoen de grond wegspoelt.
Morgen wil ik hier blijven, afhankelijk van het feit opf ik eten kan krijgen, daarna wil ik naar de kust, naar Playa El Tunco, vlakbij Libertad..
Dit dorpje is het hoogste ongeveer van El salvador, 1400 meter en lekker koel,
Groetjes allemaal,
isolde
06 November 2008 - 09:39
Mamma :
Wat heb je nu weer uit gespookt je reist ook van de ene plaats naar de andere Ook hier hebben een Nacht van de zielen Er was een progamma voor de televisi uit Almere daarheb ik naar gekeken Begin stond een doedelzak te spelen In de aula kregen ze een lichtpuntjes in Mexcico doodsbroodjes heten Een dame was in Mexico geweest en opgezet op de grafheuvels waren allemaal lichtjes gezet erg mooi Je ziet hier ook steeds meer rituelen Deze week heb ik het rustig Hermien was dinsdag jarig daar ben ik smorgens geweest want ik had om vier joga Tot slot zorg goed voor je zelf en doe eens een paar dagen een paar dagen rustig aan Groetjes -
06 November 2008 - 17:46
Isolde:
wat leuk dat je dat programma bekeken hebt, doodsbrood schijnt heel lekker te zijn en is specifiek voor Mexico, in Guatemala had je ze niet, wel heb je hier in El Salvador en Guatemala de rituelen van die prachtige bloemenversieringen op de graven, de mensen leven hier veel dichter bij de natuur, ik doe het heus rustig aan, ga elke avond om 20.00 uur slapen! Ik moet alleeen wel doorreizen want de afstand tot de plek in Nicaragua waar ik moet zijn is gigantisch en ik wil rustig overdag reizen en je moet je voorstellen dat je soms 10 kilometer per uur reist, feliciteer hermien maar van mij!
liefs,
isolde
08 November 2008 - 13:35
Ronald:
Je maakt wel wat mee. heb je al zin om aan je tweede klus te beginnen of bevalt dit leventje je wel? Ik ben in Belfast en Trier geweest en ga over drie weken naar Cork. Ik vind het welleuk om wat reisjes te maken maar het maakt wel dat je gewone werk blijft liggen. Maar dat is een luxeprobleem. Veel plezier in El Salvador en veel plezier.