AAnkomst Amsterdam en excursies - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van isolde steen - WaarBenJij.nu AAnkomst Amsterdam en excursies - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van isolde steen - WaarBenJij.nu

AAnkomst Amsterdam en excursies

Blijf op de hoogte en volg isolde

07 Januari 2009 | Nicaragua, Granada

Beste allemaal,

Allereerst moet ik even zeggen dat mijn terugvlucht op 29 Januari aankomt om 12.55 uur in Amsterdam met KlM 0758.
Momenteel ben ik supervermoeid maar ook heel trots op mezelf want ik heb vandaag een excursie georganiseerd door de stad Granada met omgevingsgeschiedenis en een bezoek aan het historisch museum van Granada voor 24 kinderen en daarbij heb ik ook nog alle vrijwilligers onderwezen en de ayudante..Het heeft me heel veel voorbereidingstijd gekost maar ik wilde ze zo graag bewust maken van hun eigen identiteit en geschiedenis. Er zijn heel veel foto{s genomen en ook video{s gemaakt dus ik ga zo proberen wat foto{s te downloaden...Voor video{s moeten jullie nog even wachten want ik krijg daarvoor een flickrsite.

De afgelopen dagen heb ik heel hard gewerkt en ook alles geregeld voor mijn volgende bezoek hier in maart..Inmiddels heb ik woonruimte gevonden voor 180 dollar en internet wordt er aangelegd dus dat is heel fijn..Gerda komt vanacht en ik ga haar ophalen van het vliegtuig om 05.00 uur en daarna gaan we naar Granada en laat ik haar de school en mijn werkomgeving zien waarna ze in mijn huis komt (helaas is mijn buurman net heel ziek geworden tijdens het museumbezoek dus we moeten even afwachten hoe dat gaat..ik deel de badkamer dus ben een beetje bang).Maar waarschijnlijk wordt daar wel een oplossing voor gevonden.
Ik blijf niet in dit huis in maart hoewel ik het er erg fijn vindt maar het is te duur..300 dollar terwijl ik nu een kamer krijg van 180 dollar.
Afgelopen weekend ben ik op zondag op excursie geweest naar Dario en Dioromo wat heel interessant was, twee plaatjes waar nooit toeristen komen en waar je een mirador hebt waar je het meer kunt zien liggen...We zijn naar het meer gelopen en hebben daar gezwommen. en vervolgens kregen we een lift maar de auto kwam de heuvel niet op, dat heeft heel wat gekost om de auto omhoog te krijgen. Daarna kwam de bus niet opdagen en hebben we een taxi moeten nemen en een mototaxi en een bus en zijn we vreselijk afgezet kwa geld...Een dag vol herinneringen
dus, het is echt ongelofelijk wat ik allemaal meemaak op 1 dag.
Ik zou het heel leuk vinden als meer mensen richting Nicaragua zouden komen want de mensen zijn echt heel aardig hier en het land heeft zo ongelofelijk veel te bieden kwa natuur en cultuur...dus zegt het voort..Ook zou ik het leuk vinden als jullie kijken naar onze website: la esperanza granada...waar weer allerlei nieuwe initiatieven op staan...

Ik ga nu proberen wat foto{s down te loaden...
Groeten allemaal,
isolde

• 07 Januari 2009 - 21:47

Karel:

Hoi Isolde,
    ik heb je verslag via Wouter gelezen. Boeiend!
    Je vraagt me of ik enig idee heb voor een drager van digitale info. Lastige kwestie: je weet zelf wel het dilemma: USB stick kan niet op oude PC's gebruikt worden en nieuwe PC's hebben geen floppy diskdrives. Een online webstek is ook geen optie. Niet iedereen zal internet hebben.Kortom, ik kan je geloof ik even niet echt verder helpen maar zal je het zeker laten weten als me iets te binnen schiet.
    Karel

• 08 Januari 2009 - 13:27

Mamma:

Je laatste dericht gelezen dus je gaat in maart weer te rug Hoe regel je dat allemaal weer op de zelfde manier als nu Moet je dat weer allemaal zelf betalen of heb je sponsers Je gaat toch ook nog als reisbegeleidster /en je flat ga je die weer verhuren Nu ik hoor het graag als je weer thuis bent Ik snap er nu niks van Hier is het nogsteeds winter en wordt er al heel wat geschaatst op natuur ijs Ze hopen allemaal op een elfsteden toch Maar dan moet het nog wel even door vriezen Oom johan licht alweer voor de tweede keer in het ziekenhuis weer voor zijn longen Tot horens en veel plezier met Gerda Niet teveel reizen he Kom een beetje uitgerust thuis als het kan mamam liefs