Werken in Nicaragua
Door: !!!!!!!!!
Blijf op de hoogte en volg isolde
06 Maart 2009 | Nicaragua, Granada
Inmiddels heb ik mijn eerste drie dagen van vrijwilligerswerk in Granada achter de rug. Ik werk op een grote school voor basisonderwijs, ongeveer 6 kilometer buiten Granada.Op die school zijn we met een groep vrijwilligers actief. We geven een soort remedial teaching aan kinderen die achterblijven, vooral met taal en rekenen. We halen ze uit de klas en helpen ze dan. Ik moet mijn kinderen nog een beetje leren kennen, ze zitten in de derde klas en kennen vaak de basisvaardigheden voor rekenen niet, en ook taal, met name lezen, is een probleem. Ik moet echter proefondervindelijk uitvinden wat de specifieke problemen zijn. Ik heb inmiddels boeken gehaald uit de bibliotheek hier in Granada om eens te kijken wat het normale niveau zou moeten zijn voor de derde klas.
Na de remedial teaching gaan we naar de mensen thuis om te lezen. De gedachte hierachter is om ook de ouders te betrekken bij het leren en de ouders op de hoogte te stellen van wat hun kinderen doen.
Verder ga ik meewerken aan een heel interessant nieuw project waarvoor ik ook veel voorbereiding moet treffen. We gaan een test uitvoeren bij de kinderen in La Epifania als ze beginnen met de basisschool. Hetzelfde gaan we doen op een andere school. Daarna krijgt de ene groep computers (daarvoor krijg ik een cursus zodat ik weet wat ze kunnen doen), het zijn hele aparte apparaten die speciaal ontwikkeld zijn voor ontwikkelingslanden) en de andere groep niet. Aan het einde van de periode gaan we de voortgang in leren van de kinderen testen met en zonder computers en maken daar een verslag van. De gedachte erachter is dat computers het leren zou moeten bevorderen. De tests die we gaan gebruiken moeten nog ontwikkeld worden en ik heb nu alle papieren daarvoor en ga er dit weekend mee aan de slag, weer een leuke uitdaging!
Verder heb ik gisteren een abonnement genomen voor het zwembad, helaas is het wat slecht weer hier vandaag maar ik ben wel van plan regelmatig te gaan zwemmen om wat beweging te krijgen..
Ook ga ik morgen waarschijnlijk naar een soort "Maya"sauna, ik zal mijn fototoestel meenemen want lijkt me erg apart. Ik heb de sauna al gezien maar ik vind het moeilijk te beschrijven..Op dezelfde plaats geven ze ook danslessen en massage, dus lijkt me dat wel aardig zo aan het einde van de middag..
Jullie lezen het wel, ik ben al druk bezig mijn draai te vinden:-)
Groetjes en ik ben benieuwd hoe het in Nederland is,
Isolde
07 Maart 2009 - 15:26
Marianne:
We kunnen aan alles merken dat je helemaal op je plek bent daar. Heerlijk om dat te horen. Ons wordt ook regelmatig gevraagd of we (nog) geen heimwee hebben. Nou, nee dus. Wij voelen ons helemaal thuis op Kreta. Nu de Griekse taal nog leren. ;-) -
07 Maart 2009 - 15:27
Marianne:
Had je mijn mailtje over telefoonnumers en Skype nog ontvangen? -
08 Maart 2009 - 08:36
Mama:
lieve isolde zondag het is hier ook geen prettig weer
de ene dag mooi weer en dan weer pet Wat leuk dat je weer niewe dingen gaat doen Je moet wel steeds heen en weer reisen is dat niet vermoeiend is het busje een beetje comfertabel en de weg er naar toe hobbel de bobbel of valt wel mee luek dat je nu met meer meer mensen werkt Het lijkt me een hele klus om alles uit te zoeken maar ik ken je het lukt je wel denk ik een leuke zondag Ik ben erg beniend naar je ervaring in de sauna tothorens -
08 Maart 2009 - 13:59
Isolde:
Ha mamma,
De sauna is niet doorgegaan want het was zo heet gisteren dat ik geen nieuwe hitte hoefde:-)
Ik ga zo met het kleintje en megan naar colonia, een wijk hier vlakbij..wel gezellig..
Gisteren ben ik in het zwembad wat verbrand en ik ben de zonnebrand vergeten..Ik kon het nergens vinden maar er schijnt een apotheek te zijn, waar ik nu ook heen ga, te zijn waar je het kunt krijgen..apart niet?
Het rijden met de bus is vermoeiend maar verder vind ik het prima zo..Ik heb al collega's ingeschakeld via internet om mij te helpen bij mijn nieuwe project!
Groetjes,ik ga weg
isolde
14 Maart 2009 - 13:15
Mamma:
nog geen berichtje van jou je zult het wel erg druk hebben met al je voor bereiden
voor mij is dat een goed teken
deze week heb het erg druk gehad maandag tot en met vrijdag elke dag wat soms drie dingen op een dag
we hebben hier ook extra allarm gehad voor aanslagen in
amsterdam zijn twee zaken ontruimd gelukkig zijn er geen nare dingen gebeurd tot horens
liefs
w