Ayni en Kerst in Tarija - Reisverslag uit Tarija, Bolivia van isolde steen - WaarBenJij.nu Ayni en Kerst in Tarija - Reisverslag uit Tarija, Bolivia van isolde steen - WaarBenJij.nu

Ayni en Kerst in Tarija

Door: Isolde

Blijf op de hoogte en volg isolde

24 December 2010 | Bolivia, Tarija

Beste allemaal,
Deze week ben ik naar Tarija gevlogen om daar meerdere dingen te gaan doen.
Tarija heeft ook een officina van Ayni en ook daar werken ze samen met dorpen in de omgeving. Uitgebreid heb ik gesproken met de enige medewerker hier (wel eenzaam hoor)die hier werkt.
Verder heb ik tot nu toe in de middagen de omgeving van Tarija bezocht...wat een prachtige omgeving, het is de wijnstreek van Bolivia.
Twee middagen ben ik als enig toerist op stap geweest met twee jongelui die beiden in het toerisme werken, wat hier nog in de kinderschoenen staat. De eerste middag zijn we naar San Lorenzo geweest, een prachtig koloniaal stadje dat beroemd is geworden door Moto mendez, de man zonder hand:-) Hij heeft zeer hard gestreden voor de onafhankelijkheid van Bolivia. De mensen in deze streek willen ook graag onafhankelijk van Argentinie blijven en zeer trots op hun tradities, waarven er velen zijn...Ik heb veel handgemaakte spullen gezien en ook is <<<<<

• 24 December 2010 - 14:28

Monique:

Hoi Isolde,

Ook ik wens jou hele fijne kerstdagen en een heel goed en gezond 2011.
    Het is hier koud en wit. Voor de 2e keer achter elkaar hebben we een witte kerst.
    Fijn dat het goed met je gaat. Hier gaat ook alles goed, weinig nieuws eigenlijk.
    Je weet het, ik blijf je volgen.

Heel veel liefs van Monique

• 24 December 2010 - 17:45

Marianne:

Hoi Isolde,

Wij wensen jou ook fijne kerstdagen, oftewel "kala christougenna" en een gelukkig en gezond 2011.

Hier is het winderig maar met dagtemperaturen van 20+ absoluut niet koud te noemen. Een witte kerst zit er dan ook beslist niet in, behalve dan misschien als je naar de Dikti-bergen gaat. ;-)
    Twee weken heeft het ook op het Lassithi-plateau gesneeuwd, maar daar hebben we hier aan de kust ook geen last van.

De komende twee dagen hopen we luie en relaxte kerstdagen te hebben, waarbij ik eens lekker kan uitslapen en uitrusten van het vele werken van de afgelopen weken. En met het goede voornemen om volgend jaar eens wat vaker nee te zeggen tegen mijn klanten ...

Heel veel liefs,
    Marianne en Ad

• 24 December 2010 - 18:17

Anjo & Inge:

Hoi Isolde,

Ook vanuit Rumpt hele fijne kerstdagen en een goed 2011 gewenst.

Groet

Anjo & Inge

• 25 December 2010 - 23:22

Gerda:

Ha Isolde,
    Nog fijne kerstdagen toegewenst vanuit Denekamp, waar heel veel sneeuw ligt.
    Gisteren heb ik vastgezeten met de auto en later kon ik mijn oprit niet meer op zo glad was het. Vandaag bij mijn zus wezen eten en gewandeld op de tankenberg. De zon scheen en de bomen met alle takken waren wit, schitterend. De kinderen gingen met sleetjes en een soort snowskateboard van de berg af en hadden ontzettend veel lol. Morgen doen we het nog een keer over met een spelletjes en cadootjes middag met alle neefjes en nichtjes. Dus een prima kerst.
    Ik ben benieuwd naar de kerst in Bolivia.
    ps Er is nog een kaartje onderweg.
    Liefs Gerda

• 27 December 2010 - 19:25

Frits En Greeth:

Lieve isolde,
    We hopen dat je een mooi Nieuwjaar tegemoet gaat in goede gezondheid en met veel gelukkige momenten.
    We hebben een drukke Kerst achter de rug. Acht volwassen mensen en negen kleinkinderen.Wel gezellig!
    Nu is de rust terug gekeerd.
    Oom Johan is geopereerd aan zijn schouder. Een nieuw gewricht erin.Hij is nu in een verzorgingshuis om aan te sterken en om beweging in zijn nieuwe schouder te krijgen.
    Vanmiddag hebben we hem bezocht. Hij was opgewekt en voelt zich elke dag beter. Met Oud-en Nieuw wil hij graag een paar dagen naar Denekamp.
    Dag Isolde. Frits en greeth.