Terug in Cochamba met een overschot aan foto's
Door: Isolde
Blijf op de hoogte en volg isolde
28 December 2010 | Bolivia, Sucre
Vanochtend ben ik teruggevlogen naar Cochabamba..Wel heel fijn om hier naar toe te vliegen want gisteren, de dag na het kerstweekend, heeft de regering besloten dat de gasprijs twee keer zo hoog wordt met als gevolg dat nu heel veel vervoer stil ligt vanwege kwade vervoerders...Nou daar kan ik me wel wat bij voorstellen, gisteren ging ik om 12.00 uur met de micro en toen hoorde ik dat de tariefen een uur later ook twee keer zo hoog zouden worden...
Zoals in Bolivia gewoon is, zijn er nu dus overal stakingen en woedende mensen, ben benieuwd of het wat gaat uitmaken.....Mijn ervaring is inmiddels dat stakinge en blokkades bij dit land horen, maar dat dan de maatregel of wet gewoon blijft.....of soms een heel klein beetje verandert. Dat is ook zoets, veranderingen gaan hier altijd via wetten die uitgebreid aangekondigd, en verspreid worden bijvoorbeeld kortgeleden de pensioenwet en nu is er net een neiuwe wet aangenomen over het onderwijs, ik denk dat daartegen ook nog veel protest zal komen als het schooljaar weer begint (begin februari).
Van Tarija en Oruro daarvoor heb ik 120 foto's, een beetje veel om up te loaden, dus ik ga er nu wat selecteren en ikraad iedereen aa, als jke in de buurt komt:-), Tarija is echt de moeite waard!
isolde
31 December 2010 - 23:55
Gerda:
Ha Isolde,
Hier is het ondertussen 2011. Hoelang moet jij nog wachten voor het bij jullie zo ver is? In ieder geval een heel fijne jaarwisseling en de allerbeste wemsem voor 2011 en tot een weerzien??
Knuffels