bericht uit bloedheet theran
Blijf op de hoogte en volg isolde
08 Januari 2008 | Nederland, Leiden
we hebben geen reisleider en moeten ons zelf redden..Dat lukt best. Zolang als k er net uit gegooid wordt zal ik de feiten mailen. Bericht dit ook vooral een de media, die druk kunnen uitoefenen.
Tante greeth kunt u me ertellen wat de ingredienten zijn van paroetine, ik ken een arts en kan via hem misschien iets regelen.Het moet wel engelstalig zijn.Ik wil voorkomen labiel te worden.
Ik heb een bericht dat wat mij betreft v en iran is er niet op ingesteld.Na twee uur wachtn voor de incheckbalie, by threra geplaas mag worden.
Teheran
Het is nu dindag 08 januari en we zitten sinds aterdagnacht 03 uur vast op et vliegveld. We wachten dus al 60 uur.Om te begrijpen hoe een dictatuur op islamitische grondslag werkt wil ik mijn wedewardigheden vertellen.Zaterdagnacht kwamen dus midden in de nacht richting teheran toen het onderweg begon te sneeuwen. Sneeuwen komt hier nooit voor,
voor het eerst in 50 jaar
Inmddels hadde ze de piloten naar huis gestuurd want er kon toch niet gevlogen worden.We bleven dus wachten de hele zondag al internettend en lezend.leve de moderne communicatiemiddelen.Je moet je oorstellen dat we vaszitten in een soort glazen kooiwar het snikheet en eten en drinken krijgen we niet behalve water. Dooronderwling uitwisselen weten we wat snoep te scoren.D sfeer blijft goed.Ook zit er een groep van zo'n veertig studenten die hier wiskundefaculteiten bezocht hebben. Zij porberen druk uit te oefenen op de amassade en hebben elk uur contact met e nrc.De eerste nacht gebeurt er niets en we slapen in de gebedsruimte. De volgende dag brengen we lezend praten en internettend door.Inmiddels neemt de puihoop en agresie toe.Eten en drinken is inmiddels volledig op. Vanacht ben ik drie keer door de basir, de eheime politie verjaagd van mijn slaapplaats. Vanochtend was er een vliegtig van iran airway die echter de mensen meenam die vanochtend aankwamen en d zieke mese e kleie kinderen, er zijn namelijk geen luiers meer.We zijn inmiddels op het Nos-jrnaal geweest en in nrc en er werd heel veeldruk uitgeoefend op de ambassadeVertel alsjelieft hoe de erichtgvin in Nederland is want dan kunnen we misscin weer druk uitoefenen,
Van een gezode en nog opgewekt maar erg moeie isolde
08 Januari 2008 - 11:30
Monique:
De Telegraaf en Teletekst hebben weinig nieuws. Jullie hadden geklaagd over geen eten en drinken en slechte sanitaire voorzieningen. Veel meer weten ze niet te vertellen.
De tekstpagina van Schiphol geeft nu aan de jullie vliegtuig om 18.00 verwacht wordt. Voor wat deze berichtgeving allemaal waard is natuurlijk.
Houd vol meid.
Monique -
08 Januari 2008 - 11:35
Monique:
Is er nog helemaal geen vliegverkeer op gang? Dat zou voor jullie zo hoopvol zijn! Sterkte en houd vol.
Liefs Monique -
08 Januari 2008 - 11:46
Laatste bericht Telegraaf:
Buitenlandse Zaken heeft intensief contact met Iraanse ambassade. Iran Air wil een extra vliegtuig inzetten, maar het is niet zeker of dat lukt. Mochten jullie vandaag niet wegkunnen dan wil de Nederlandse ambassade hotelaccommodatie regelen. Volgens een woordvoerster wordt er van verschillende kanten druk uitgeoefend op de Iraanse luchtvaartmaatschappij om te zorgen dat jullie zo snel mogelijk kunnen vertrekken. -
08 Januari 2008 - 11:58
Gerda:
Hoi Isolde,
Jullie waren net nog weer op het journaal,(Luc Akkermans) schakelde net in en heb alleen het einde gehoord. Ik denk dat jullie terugkomst hier in Nederland ook zeker gefilmd zal worden.
Ik hoop dat het slaapgebrek en aan eten en drinken je niet opbreekt.
Hou je haaks.
Liefs Gerda -
08 Januari 2008 - 12:49
Hermien:
Isolde kind wat afschuwelijk toch. Ik hoorde gisteravond voor het eerst even iets op het NOS journaal. In Trouw stond vanmorgen maar een kort berichtje:Nederlandse reizigers gestrand in Teheran. Ongeveer 50 Ned reizigers zijn afgelopen weekeind gestrand op de intern luchthaven van Teheran Wegens hevige sneeuwval in Iran was hun vlucht zondag naar A'dam afgelast. Dit meldde reisbureau Rosetta reizen in N ijmegen gisteren: 'Al onze reizigers, onder wie mensen op flinke leeftijd, verblijven sinds die tijd in de vertrekhal, worden niet geïnformeerd en maken zich grote zorgen"Volgens Rosetta zijn de omstandigheden waaronder de reizigers bivakkren "meer dan zorgwekkend". Ik krijg steeds een SMS van Schiphol van gewijzigde aankonstttijden. Eerste was vanmorgen om 06.50 toen wqas nog 08.50 verwacht, nu 18.00 uur. Hou moed!! Hermien -
08 Januari 2008 - 12:51
Hermien:
nu zeggen ze 19.00 uur aankomst -
08 Januari 2008 - 16:26
Ronald:
Isolde hou vol. Volgens mij worden de media gemobiliseerd en moet er snel een oplossing komen. Je werk heb ik gebeld en voor twee dagen extra vrij gemeld. Ik hoop je snel te begroeten. -
08 Januari 2008 - 16:51
Greet:
isolde in jouw medicijn zit:hydrochloridehemihydraat = paroxetine = seroxat
In Trouw stond dat jullie vastzaten
.Er zijn berichten dat jullie aankomen om 7uur vanavond.
Wat is het toch vreselijk allemaal.Goed de moed erinhouden!!!!Er komt naruurlijk een einde aan.
Voor het laatste nieuws heb ik niets gehoord.
Liefs Frits en Greet. -
08 Januari 2008 - 17:15
Monique:
Ik heb net gehoord dat jullie onderweg zijn.
Helemaal te gek zeg. Wat heerlijk zal dat zijn.
Ik hoop dat je thuis nog wat tijd hebt om hiervan bij te komen. Spreek je snel.
Liefs Monique -
08 Januari 2008 - 19:18
Annet:
Van het laatste nieuws weet ik niets, hoorde vanavond op de radio dat jullie onderweg zouden zijn naar Parijs.
Hoop maar dat het waar is, nog even moed houden.Fijn dat we op deze manier op de hoogte blijven, ook voor jullie. -
08 Januari 2008 - 19:25
Lenny & Rob:
Hoi Isolde, wat een apart verhaal ook weer. Dat moet jou weer overkomen. Ik hoop dat het klopt dat je inmiddels weer veilig onderweg naar huis bent en dat je snel weer in je eigen bedje kan slapen. We duimen voor je en houden deze site in de gaten. Veel sterkte nog, Lenny -
08 Januari 2008 - 20:13
Ronald:
Hierbij een bericht van mij mede namens mamma. Ik begrijp dat jouw vliegtuig geland is om 19:05 of dat je richting parijs aan het gaan bent.Als je ergens kan bellen, bel dan mij zodat ik ma gerust kan stellen. je kan de hele nacht bellen en ik hoop dat je vanavond in een bed slaapt (mamma gunt je ook je rust en een hapje lekker eten). Alles sal reg komme en we volgen je op de voet. Veel liefs.