terug op nederlandse bodem - Reisverslag uit Leiden, Nederland van isolde steen - WaarBenJij.nu terug op nederlandse bodem - Reisverslag uit Leiden, Nederland van isolde steen - WaarBenJij.nu

terug op nederlandse bodem

Blijf op de hoogte en volg isolde

09 Januari 2008 | Nederland, Leiden

Beste allemaal,
Allereerst hartelijk bedankt voor al jullie bemoediende berichtjes. Ik heb dat als heel prettig ervaren als je on zo'n situatie zit. Bedankt allemaal daarvoor.
Zoals jullie begrijpen ben ik inmiddels thuis aangekomen, moe, hongerig maar heel opgelucht. Gisteren was er inderdaad een vlucht van Iran Airways. Die vlucht was bestemd voor de mensen die op dinsdag zouden vliegen. Er ontstond even een wat gevaarlijke situatie want wij die al drie nachten niet hadden kunnen slapen en geen eten en drinken kregen wilden uteraard als eerste weg. Gelukkig hebben we ons rustig hehouden en zijn blijven wachten. Wel zijn we verder gegaan met politieke druk uit te oefenen. De Iraanse ambassade is gemobiliseerd en ook de Nederlandse ambassade is gemobiliseerd. Gisteren rond een uur of 17.00 mochten we een vliegtuig in, we hadden wel geeist dat iereen mee mocht, dus ook Iraanse Nederlanders, het zou te gek zijn als die achter zouden moeten blijven. Overigens hebben wel ervoor gezorgd dat de kleine kinderen en babies, die geen luiers meer hadden met de eerste vlucht meekonden.
We werden gezet in een ijskoud vliegtuig waarbij sprake was van ijsvorming op de vleugels. De vliegtuigen zijn zo oud dat ze deze weersomstandigheden diet goed aankunnen, ik denk ook iet dat er overleg geweest is met landen die wel ervaringen hebben. Na zo'n drie uur wachten in een ijskod vliegtuig is het uiteindelijkgelukt het ijs weg te krijgen en konden we op pad naar Parijs Orly. In Parijs Orly, vanacht om 03 00 uur werden we opgewacht door de Nederlandse ambassade, hulde daarvoor en werden we met een bus eerst richting Utrecht gebracht en daarna naar schiphol. Onze bagage is nog verdwenen want wij hebben dus eigelijk illegaal gevlogen, we hadden geen boerdingpas. De volgende stap is dus nu politieke druk uit te gaan oefenen om de bagage terug te krijgen van zo'n 60 mensen maar ja dat is maar materie.
Misschien even uiteleggen waarom we geen eten konden kopen, het is verboden uit Iran geld mee te nemen, dus alles was op en bovendien bestaat pinnen en een creditcard niet. Tot slot nog iets leuks...Ik heb geslapen(beter gezegd doorgebracht) in een gebdsruimte op perzische kleden
Ik wil nog steeds benadrukken dat de gewone iraniers heel vriendelijke mensen zijn en dat jullie dus niet iedereen over 1 kam moeten scheren. Het probleem ligt bij de luchthaven (ImamHoessein) die niet ingesteld is op problematische weersomstandigheden en bij de luchtvaartvloot, volgens zeggen hebben ze vliegtuigen verkocht om hun nucleaire aspiraties te kunnen uitvoeren...Het is echter een dictatuur dus zeker weten doe ik het niet,
Veel liefs van isolde en bedankt allemaal,
Isolde
Vanochtend heb ik mijn eerste foto geplaatst..dat was onze groep in een theehuis, linksachteraan zit onze gids Dahwoud

• 09 Januari 2008 - 21:43

Gerda:

Isolde,
    Ik ben blijk dat je weer veilig en gezond in ons eigen land bent.
    Liefs Gerda

• 10 Januari 2008 - 14:52

Greet:

Nu,hoe het ook is:we zijn blij dat je weer hier bent en voortaan naar een safe land,als die tenminste nog bestaat.
    GA GOED UITGERUST NAAR JE WERK!
    Tante Greet.

• 19 Januari 2008 - 17:22

Richelle :

Bon dia Isolde,
    Wat een belevenissen! Indrukwekkend! Evenals de foto's... die geven een extra dimensie aan je verhaal. Je reis naar dit land moet een ware ervaring zijn geweest. Onvergetelijk, in elk geval.
    Vanuit zonnig Bonaire zend ik je mijn liefs. We'll keep in touch!
    Richelle