Aankomst in Mexico-city
Blijf op de hoogte en volg isolde
02 September 2008 | Mexico, Mexico-stad
Hier zit ik dan in het centrum van Mexico-city in zo`n echt internetcafe voor jongeren, met gloeiende voeten..Het is nu 13.00 uur in de middag van 02 spetember en inmiddels heb ik al heel veel gelopen, gezien en beleefd..
Gisteravond kwamen keurig op tijd aan in Mexico.Bij het landen viel me op dat de huizen zowat naast de startbaan lagen en met allerlei felle kleuren..En overal Mexicaanse bandera`s vlaggen..rood, groen wit, met adelaar en slang, zoek hem maar eens op, het is het symbool van Mexico..Ook vandaag zag ik vele winkels met banderà`s en andere feestartikelen. Wat blijkt nu, op 15 september is een van de grootste fiestas van Mexico namelijk de viering van de onafhankelijkheid, een gebeurtenis waarbij het hele land vrij heeft en feest viert.
Met de taxi werd ik veilig naar het hotel gebracht, het laatste stuk moesten we lopen, want wat was het geval er waren grote demonstraties (misschien hebben jullie het zaterdag ook op het nieuws gezien)..Ongelooflijk wat een politie op straaten een wat grimmige sfeer..Ik besloot daarom maar lekker in mijn prima hotel te blijven..De demonstarties zijn vandaag gestopt maar blijken wel drie dagen geduurd te hebben..Ik hoop dat de egering wat gaat doen aan al het geweld.Vanochtend was ik om 06.00 uur op ( ja een beetje tijdsverschil he, 08 uur) kon ik om 07.00 uur stevig ontbijten waarna ik begon aan mijn stevige wandeling..Mexico ontwaakte nog, schoenpoetsers, kranten kiosken, mensen die naar het werk gingen..Best leuk om rond te lopen in zo,n rustige ontwakende stad...Ik zit vlakbij het alameda, waar vroeger de azteekse markt was maar nu een heel mooi groen plein met het thetro de belles artes, waar theatervoorstellingen gehouden worden met authentieke voorstellingen...Vervolgens ben ik naar het Zocalo (=sokkel) een immens plein waar allerlei gebouwen aan staan.
Ook het zocalo is al helemaal versierd voor 15 september..alles groen, wit rood en goud..
Ik ben begonnen de twee kathedralen te bezoeken waarna ik naar plek geweest ben waar vroeger het centrum van het Azteekse rijk was, toen
02 September 2008 - 18:51
Joziene:
Hi Isolde,
wat super allemaal, en dat is nog maar dag 1!
Geniet!
Liefs,
Joziene -
02 September 2008 - 20:08
Gerda:
Hoi Isolde,
Fijn om te horen dat tot nu toe alles goed verlopen is.Het is daar wel een heel andere wereld met een cultuur en geschiedenis zeer verschillend van de onze. Lijkt me erg interessant. Misschien kun je nog een voorstelling zien. Van de demonstraties heb ik hier niets meegekregen. Mexico-city ken ik vooral over de verhalen van de smog. Hoe is het daar mee gesteld? Wat is guapo??
Pas goed op jezelf!
Hasta Luego
Gerda -
03 September 2008 - 09:03
Wouter:
Klinkt alweer jaloersmakend. Maak je ook nog eens wat foto's af en toe? -
04 September 2008 - 17:30
Isolde:
beste allemaal,
gisneter heb ik een uur geprobeerd een verhaal te vertellen maar computer ging plat, ook nu weer...Ik ga uitzoeken waarom de website hier in mexico niet werkt, in ieder geval foto,s ga ik ook anders doen.