Wat een bijzondere stad en land
Blijf op de hoogte en volg isolde
04 September 2008 | Mexico, Puebla
Zo de eerste dagen in zo?n stad met 24 miljoen !!! inwoners zie je veel en maak je veel mee..Wouter, ik maak heel veel foto,s, als ik op mijn bestemming ben, Oaxaca op zaterdag, ga ik ze proberen online te zetten..
Guapo betekent "knap of aardig". Ook vandaag viel het me weer op, met z,n tween mag je blijkbaar wel even je moeie voeten laten rusten maar alleen...Vind ik lastig ondanks het feit dat ik heel afhoudend ben, Mexico staat er overigens om bekend dat vrouwen alleen voortdurend aangesproken worden, komt niet zoveel voor, je bent ook wel een rare vogel nietwaar..:-)
Wat heb ik nu weer allemaal gedaan en beleefd, ik kan zeggen weer heel veel.
Gistermiddag had ik het lumineuze idee om met mijn moede voeten in o?n toerbus voro toeristen te gaan zitten met een oortelefoontje die engels informatie geeft (even tussendoor hoe houd je zo,n telefoontje in je oor, bij mij moet ik he altijd vasthouden, het valt er voortdurend uit). Enfin, de busrit duurde drie uur, boven op het deck van de bus..Echt gaaf. Mexico-stad kent een enorme verkeersopstopping maar boven vanaf de bus krijg je een geweldig idee van de stad met zijn heel verschillende wijken(kolonies noemen ze dat hier). Sommige wijken zijn ontzettend rijk, maar dan ook gruwelijk, goudwinkels van Carthier(?)ik hoop dat ik het goed schrijf en verder al die bekende modemerken (weet jij vast gerda). Wijken met ambassades, wijken met allenstaande villa`s, wijken met appartementen, nog chiquer dan wij ze kennen en gigantisch hoog(en dat in een bekend aardbevingsgebied!) en gruwelijk arme wijken, waar mensen in krotten leven en geen schoon water kennen. Het is een beetje gesplitste wereld, enerzijds heel rijk (met name zo blank mogelijke mensen en anderzijds de indigenas, arm en niks hebbend).
Ik moet zeggen dat me dit wel tegenstaat de enorme tweedeling die je overal tegenkomt, net heb ik de metro uitgebrobeerd wat dus alleen mensen die mesties zijn of indigenas doen.Het was een ervaring:
1. omdat er zoveel analfabeten zijn hebben de metrostations hier plaatjes, omdat veel mensen helemaal niet kunenn lezen)
2. De metro,s zijn werkelijk overvol, de metrodeuren kunnen nauwelijks dicht terwijl ik om 15.00 uur ben gegaan, in de spits schijnt het nog veel erger te zijn.
3, het publiek bestaat uit meztiezen en mensen van indiaanse afkomst.
mensen even kijken of dit bericht doorkomt
Het beste allemaal
isolde
05 September 2008 - 08:16
Mama:
eidelijk heb ik je te pakken hermiem heeft me geholpen nu even kortblij dat alles goed is sterke met je kies liefs