Heerlijk toch die ict jongens
Blijf op de hoogte en volg isolde
04 September 2008 | Mexico, Puebla
Zittend in Puebla in een internetcafe was er gelukkig zo'n internetwizzkid die me heeft geholpen en het bericht van gisteren terug te vinden en een hele snelle verbinding tot stand te brengen.
Wouter en alle andere nog even over foto's en video's, dat gaat in deze site niet makkelijk, misschien maak ik er een aparte website van in picasa, dat wil ik in Oaxaca uitzoeken.Ik zag vandaag in een fotoshop dat ik eventueel ook een cd kan maken, misschien een idee dat over een tijdje te doen en die dan op te sturen? Als jullie ideeen hebben die technisch makkelijk zijn, hoor ik het graag.
Mijn dagen zijn hier lang en vol, ik doe twee a drie musea, twee a drie kathedralen en dan nog allerlei straatjes per dag.
Allereerst heb ik weer eens een tanartsenvraag:-)Gisteravond heb ik heerlijk gegeten in een typisch mexicaans restaurant(flautas met kip en guacemole, een hele scherpe advocadosaus,zijn een soort harde rollen waar de kip in zit) toen opeens krak, mijn kies doormidden, achterin in mijn mond zit nu een groot gat daar ik moeilijk om heen kan eten. Kunnen jullie mij een advies geven? Of 5 maanden met een gat leven of in Oaxaca toch naar een tandarts gaan? Graag effe advies erover(:-).
Gisteren heb ik dus nog even kunenn genieten van mexicocity..Eigenlijk zijn twee dagen veel te kort voor deze stad..ik had ook nog willen rondlopen in allerlei wijken,enfin voor een volgende keer:-)
Vanochtend ben ik o 07.00 uur uit het hotel vertrokken en om 08.00 uur had ik al de eerste klas bus, geweldig die bussen, je krijgt koffie, cola, koekjes en een krant aan boord, er is een film of muziek en in twee uur was ik in Puebla.
Onderweg ga je echt door de binnenlanden, door een nationaal park, wat erg hoog ligt, lijkt me gaaf daar nog eens te gaan wandelen.
Puebla is echt een mooie stad, echt koloniaal, mooie huizen, kpobbelsteenstraatjes, vele kathedralen die ook nog eens vrij gevuld zijn (het is hier naar het schijnt, een heel conservatieve bevolking). Verder ben ik in een van de oudste en grootste bibliotheken van latijns-amerika geweest liggend aan een patio, klassieke muziek, echt heel mooi en de moeite waard. net heb ik mijn laatste museum vandaag bezocht dat in 1999 na de laatste aardbeving opnieuw is ingericht en er erg mooi en didactisch (!) verantwoord uitzag. Ik merk bij museumbezoek altijd dat ik mijn beroep meeneem, ik klijk altijd naar leerlingmateriaal, videomateriaal en hoe de voorstellingen gepresenteerd worden. Enfin dit museum ging over precolombiaanse kunst en was didactisch mooi vormgegeven.
Ik realiseer me dat mijn verhalen wat lang zijn deze eerste dagen, maar ja he dit zijn mijn vakantiedagen, vanaf zaterdag ben ik op mijn "werkadres".
het eten is hier ook weer erg goed. vanwege mijn kapotte kies heb ik heel europees in een italiaans restaurant lasagne gegeten, eht zag er vanbinnen heel mooi uit, ik heb er foto's van,
Stele me gerust vragen en tot horens maar weer!
isolde
05 September 2008 - 15:18
Gerda:
Ha Isolde,
Leuk om weer wat van je te horen. Zit echt uit te kijken naar je berichten. Ben ook benieuwd naar je werkervaringen. Ik weet eigenlijk niet wat het verstandigst is om te doen met je kies. Als je wilt kan ik maandag wel advies bij mijn tandarts inwinnen.
Ik had ook gekeken in de chatbox waar niemand was en daar een berichtje achtergelaten. Heb je dat nog kunnen ontvangen?
Juri heeft zijn eerste week in Utrecht erop zitten en is best positief. Zondag is hij jarig. Morgenavond naar verjaardag Ingrid en naar Enschede naar de Proef Eet Ben benieuwd.
Groeten
Gerda