Het wekend in Mexico
Blijf op de hoogte en volg isolde
07 September 2008 | Mexico, Oaxaca
Zondagochtend is uitslaapochtend hier (bovendien plensde het gigantisch vanochtend). Om 09.00 uur heb ik ontbeten samen met twee Nederlanders die ook bij mijn gastgezin zitten.
Daarna wilde ik de sfeer in een buitenwijk wel eens proeven. Vlakbij mijn huis is een gigantische trap naar de top, waar een planetarium is, waar ik naartoe gelopen ben en tegelijkertijd mijn conditie goed getest heb. Gedurende de hele beklimming zag je sportende mewnsen, rennend, taekwondo doend, is erg populair hier want het heeft net twee gouden medailles gewonnen bij de Olympische Spelen, en verder veel oefenen voor vechtsporten, boksen enz..De mensen waren erg vriendelijk, overal klinkt het Bonas Dias. Het uitzicht vanaf de top moet bij een heldere hemel geweldig zijn, nu was het erg bewolkt maar ik had een goed overzicht over de grootte van de stad.
Na de top ben ik verder gelopen en zag ook een zondagsmarkje waar veel inheemse mensen hun waren aanbieden, 90 procent van de bevolking is hieroverigens van Zapoteekse of Mixteekse afkomst.Verder zag je het gebruikelijke, als hangjongeren, stelletjes die uitgaan en familie die lekker samen zitten te eten.
Zondagmiddag worden er allerlei culturele activiteiten georganiseerd waar ik een volgende keer meer over zal vertellen,
Tot horens,
isolde