Aangekomen in de derde wereld - Reisverslag uit Guatemala-stad, Guatemala van isolde steen - WaarBenJij.nu Aangekomen in de derde wereld - Reisverslag uit Guatemala-stad, Guatemala van isolde steen - WaarBenJij.nu

Aangekomen in de derde wereld

Blijf op de hoogte en volg isolde

22 Oktober 2008 | Guatemala, Guatemala-stad

Beste allemaal,
Nu ben ik echt aANGEKOMEN IN DE DERDE WERELD. Ik ben nu in het armste, meest geweldadige en minst democratische land van Midden-Amerika.Maar wat zie je veel en maak je veel mee. Gisteren ben ik uit San Christobal vertrokken. Eerst heb ik nog eenb luxe bus richting de grens genomen en daarna was er gelukkig een Duitse jongen die ontwikkelingswerk evalueert voor de universiteit waar ik verder meegereisd heb..Ja gerda het is net als vroeger, je hebt hier een man nodig of in ieder geval een andere westering om te reizen. Bij de grens moet je twee keer zorgen dat je een stempel krijgt anders kom je Guatemala niet meer uit. Als je een gunstige beambte hebt dan hoef je niks te betalen en anders wel, gelukkig was ide duitse jongen hier al aardig bedreven in (hij is al een jaar in guatemala en moest voor zijn visum even terug naar san christobal in mexico, een reis van twee dagen!) en ik heb zonder smeergeld mijn stempels kunenn krijgen. Met een tuk tuk ben ik verder gegaan naar het busstation waar een zogeheten chickenbus klaarstond. Een chickenbus is een geweldig mooi gekleurde bus met allemaal schilderingen waar je met zijn drieen op een bus letterlijk soms tussen de kippen zit, ik zat overigens een tijd naast zo´n kip. De vrouwen hier in de bus zijn wel geweldig gekleed..wat een kleuren, en wat ziern ze er mooi uit, ze dragen hier ook allemaal nog hun spullen op hun hoofd. Ik heb wat foto´s gemaakt die ik probeer hier te ztten.De mannen dragen allemaal een soort hoed die je in westernseries ziet.

Ik ga eerst deze even uoloaden en dan probeer ik verder te vertellen
isolde

isolde

Beste allemaal, Een foto van mij tijdens een afscheidspraatje in Juan Diego, de school in Nicaragua waar twee leslokalen zijn gebouwd...Inmiddels ben ik vele projecten verder en op weg naar een zeer interessant nieuw project in Bolivia. Isolde

Totaal aantal bezoekers 212007