Vervolg Derde wereld
Blijf op de hoogte en volg isolde
22 Oktober 2008 | Guatemala, Guatemala-stad
Daarna konden we overstappen naar een tweede chickenbus richting Quetzeltenango, de duitse jongen deed dat ook, wat wel prettig was want het was inmiddels avond en donker.
Van het busstation heb ik een taxi, nou ja een soort rammel geval wat nog net in elkaar zit, richting een hostel gegaan, de black cat waar veel meer westerse toeristen zitten, maar vooral jongeren die over uitgaan en bars praten wat ik wel jammer vind. Het is de eerste keer in een hostel en het is misschien wel handig om informatie te krijgen maar verder vind ik het niet zo geweldig, erg lawaaig ´savonds en ja niet echt authentiek.
Vanochtend ben ik met de chickenbus, weer vol met die mooi geklede vrouwen tichting Zunil gegaan. Overal stappen mensen in en het is een echte belevenis om zo naar een plaatsje te reizen. In dat plaatsje vond je echt nog alle mensen authentiek gekleed en het land bewerkend, het is een echt landbouwgebied, maar mooi! Het is hier heel bergachtig en ook vind je er veel volcanen. In Zunil heb ik een kerje bezocht, waar de mayameisjes in een rij zaten om de biecht te doen! Verder heb ik de cofradria van San Simon, mensen vereren hem met kaarsen, verschillende kleuren voor de verschillende ziektes, of groen voor vruchtbaar land, elke kleur heeft een andere betekenis (iets wat ik ook gezien heb in een klein plaatsje buiten san christobal, san juan chamula).Verder wordt er een soort drank in het vuur gegooid. San simon is bijzonder belangrijk in de religie hier die een mengsel is van katholocisme en mayarituelen. Overigens is iedereen hier godsdienstig, tegenwoordig zijn veel mensen lid van een soort evangelische gemeenschappen want tijdens de burgeroorlog die natuurlijk nog maar kortgeleden afgelopen is, heeft de katholieke kerk veel kwaad bloed veroorzaakt.
Ik kan nog veel meer vertellen maar dat moet maar even wachten..
Gerda ik ehb je proberen te bellen in Mexico maar ik hoorde dat je in Praag was, geniet ervan, in Guatemala weet ik niet of ik bellen..Het is hier wel heel armoedig allemaal..maar leve internet.
Groetjes uit een zeer boeiend land,
isolde
22 Oktober 2008 - 20:46
Marianne:
Het is toch wel ongelofelijk wat jij allemaal meemaakt. En dan al die plaatsnamen en andere namen die je zo even in de groep gooit. Wat is bijvoorbeeld een cofradria?
Het leven hier in NL is wat dat betreft redelijk saai. Alhoewel...
Na vele vakanties op Kreta hebben we een tijdje terug besloten om daar te gaan wonen! Vandaag en gisteren heb ik verhuizers over de vloer gehad om de inboedel op te komen nemen voor een offerte. Wanneer jij terugkomt in NL zijn wij waarschijnlijk al vertrokken!
We moeten daarom toch eens zien of we snel een keertje kunnen gaan chatten of skypen (wel geïnstalleerd, maar nog geen account aangemaakt), want we hebben elkaar veel te lang niet gesproken. Als jij niet met vakantie was, waren wij het wel. En dan krijg je dit soort verrassingen...
Lieve groetjes,
Marianne -
22 Oktober 2008 - 23:41
Isolde:
Proficiat met het besluit op Kreta te gaan wonen...misschien kun je me via mijn yahoomail een foto sturen waar je gaat wonen, dat vind ik wel leuk..Uiteraard kom ik als reiziger langs op Kreta!!
Een cofradia is een broederschap, het heiligbeeld van San simon wordt door leden van de broederschap steeds naar een andere plaats verhuisd, waar hij dan een tijdje mag staan en wat natuurlijk een grote eer is,
groetjes,
isolde -
23 Oktober 2008 - 08:44
Monique:
Hoi Isolde
Wat ontzettend interessant allemaal. Ik volg alles, dat weet je. Gelukkig gaat het allemaal goed, je moet geen risico's nemen, maar dat doe je volgens mij ook niet. De foto's zijn in ieder geval prachtig.
Hier is het herfstvakantie. Het is vandaag mooi weer, wel fris. Gerda is met Liz nog een paar dagen weg. (Maar dat had jij al begrepen.) Die komt vanavond of morgen weer thuis.
Zaterdag gaan we met de vriendinnendag naar Zutphen. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing, maar dat hoor je nog wel. We denken allemaal aan je.
Liefs Monique -
23 Oktober 2008 - 23:00
Isolde:
Ha Monique,
Ik ben benieuwd wat jullie in Zutphen gaan doen, het is een leuk stadje met veel mooie boekhandels en ik heb er toevallig mijn bruidsjurk gekocht..:-)
Doe iedereen zaterdag de groeten van mij,
Ik ben vandaag aangekomen in Lago de Atitlan!
Je hoort nog van me
isolde -
24 Oktober 2008 - 09:54
Mamma:
wat veel fotos heb je gemaakt .Ik moet ze nog een keer goed bekijken Het ziet er op de fotos niet zo somber uit Veel mensen voor de kerken Wat vrolijk al die dansende mensen erg leuk om te zien Ik ben deze week weer naar muziek curses geweest Heb erg genoten het ging over mieziek en klank welke kerk of gebouw is geschikt voor welke miziek kerk theater opera Deze keer hebben de kerken gehad onder anderen Parijs Wenen Bon en nog veel meer Italie Het leuke was dat ik in veel van die steden met pappa ben geweest dat was erg fijn omdat alles bekent was Zondag ga ik naar een concert in de Doopsgezinde kerk cello en orgel Nog een goede reis verder en wees voorzichtig liefs