Aan de kust en foto´s op
Blijf op de hoogte en volg isolde
31 Oktober 2008 | Guatemala, Guatemala-stad
Tijden het opladen van de foto´s merkte ik net dat ik geen ruimte meer heb..Ik heb met mijn creditcard meer ruimte aangevraagd, ik hoop dat het lukt hier vanuit de derde werled. De foto´s die er nu op staan zijn van Antigua, de vulcaantocht en de koffieplantage.
Gisteren ben ik van Antigua naar Monterrico gereisd met twee chikenbussen, een driewieler en een lancha..en nu ben ik dan in Monterrico, de badplaats van Guatemala maar wat armoedig allemaal, thatch roofs, dus alleen huizen met aangestampte aarde en rieten daken.best gevaarlijk met de vele vuren hier voor opruimen afval en koken eten.
Ik overnacht in een plekje met zwembad (!) dat ongeveer 5 euro kost. Elke overnachtingsplek hier heeft ongeveer een zwembad omdat de zee hier te gevaarlijk is, hoge golven, gevaarlijke onderstromingen. Vanochtend heb ik even gepraat met een duitse alleenstaande vrouw uit Leipzig met een klein jongetje. Zij reist samen met haar zoontje 4 maanden rond in Guatemala en mexico en vertelde dat het prima gaat, alleen moet je een beetje leren omgaan met het machismo hier, wat ik inmiddels ook aardig begin te leren, vooral om lachen die mannen en verder genieten van alles waarmee ze helpen. Er zijn hier in Guatemala heel veel alleenstaande vrouwen, alleen zeg je het niet hardop (katholieke kerk)omdat 70 procent van de mannen, ik weet niet of ik dat getal moet geloven maar veel zijn het er, alcoholist is. De alcohol is hier van heel slechte kwaliteit en mannen drinken hier tot ze op de grond liggen, vanochtend vroeg heb ik het mogen horen bij mijn buurman!
In verband met de hitte, ik denk dat het wel 25 graden verschilt met Antigua ben je hier vroeg op, rond 06.00 uur is het nog lekker en het is leuk te zien hoe het dorp ontwaakt.
Vandaag zal het hier drukker worden want het is hier nu zomervakantie voor de scholen (tot januari) en bovendien een feestweekend, morgen is het immers dia de los diffuntos...Ik heb al heel wat mooie versieringen gezien voro de graven en kinderen oefenen hier hard met vliegers. De mensen geloven hier dat een vlieger een mooie link is tussen de aarde en de overledenen in de hemel. Het wordt hier niet zo uitgebreid gevierd als in Mexico maar dit weekend is alles gesloten, bellen en internetten kan wel eens moeilijk worden!
Groetjes allemaal,
isolde
31 Oktober 2008 - 20:26
Ronald:
toevallig ben ik ook in antugua en de pacaya geweest en het is inderdaad een hele klim, met name het laatste stuk waar je een meter achteruit glijdt bij iedere stap die je zet. Het is inderdaad schitterend om te zien als je in het donker de lava kunt zien. Antigua vond ik een geweldige plaats, met name het pleintje waar iedereen aan het relaxen was. ik ben net terug uit Belfast en vertrek dinsdag naar trier en over drie weken ga ik naar Cork. Het is leuk maar de rest van je werk blijft liggen en dat is wel redelijk stressmakend dus ik ben iedere avond doodop. Isolde kijk uit in dat gevaarlijke land en ik ben nog steeds blij dat je zo aan het genieten bent. Wanneer begin je aan het njieuwe project? -
01 November 2008 - 09:00
Mamma:
Het wordt tijd dat ik de atlas eens goed ga bekijken want die namen zegt me niets Leuk dat Ronald daar ook is geweest Dus ook van mij de waarschuwing kijk uit Wat reis je veel ik dacht dat je een poosje op een plaas wilde blijven Mijn kinderen zitten meer in het buitenland Dan in Nederland Ik beleef niet zoveel Morgen ga ik met Wijkpje naar Holwerd Daar moet ze spelen in een Kanttate en ga ik mee als gezelschap Als je niet belt weet ik wat de oorzaak is groetjes -
01 November 2008 - 11:48
Gerda:
Ha Isolde,
Wat doe en zie je weer veel! Interessant allemaal. Ben ook benieuwd wat die professor je allemaal over het land heeft kunnen vertellen. Verschilt het land en de bevolking nog erg van Mexico? Ik moet net als je moeder de atlas er eens bij gaan pakken om je route een beetje te kunnen volgen. Heb je ook nog tijd om vrijwilligerswerk in Guatamala te doen? Je spaans zal nu toch wel merkbaar beter zijn dan aan het begin van je reis. Wat is een lancha en wat voor daken zijn thatch roofs?
He tot horens en pas goed op jezelf.
01 November 2008 - 14:59
Isolde:
beste allemaal,
Internet doet het dus vandaag...!Leuk die reacties, ik moet kort zijn want ik heb weer eens geldproblemen. Guatemala heeft een groot tekort aan contant geld en ik heb gisteren zowel in de bank bot gevangen en heel weinig geld meer..zowel creditcard, dollars en niks werkt, probleem is dat de banken gewoon geen geld hebben of failliet zijn gegaan, het wordt hier echt een ruileconomie, ook andere toeristen hebben er last van.
Enfin, vanochtend om 05.00 op (normale tijd hier!) om een toertje met een lancha, gerda DAT is een boot, ik heb foto´s ervan, we hebben gepunterd en nesten en volgels en mangrove gezien..Jullie moeten inderdaad de kaart maar eens pakken want ik ga via de zuidkust reizen in verband met tijdgebrek, reizen gaat hier heel langzaam, wegen zijn slecht, verbindingen ook beroerd.Ik heb dus besloten Honduras grotendeels over te slaan omdat ik anders niet genoeg tijd heb..Ik heb geen tijd om hier nog vrijwilligerswerk in Guatemala te doen hoewel het hard nodig is, gisteren heb ik rekenles gegeven aan de bediende van het restaurant, rekenen kunnen ze hier niet:-)
Guatemala en mexico is echt een heel groot verschil, derde versus eerste wereld,
Ik blijf hier morgen nog en ga dan naar El Salvador, op 01 november moet ik in Granada zijn in Nicaragua wat nog een flinke afstand is..
Liefs allemaal,
isolde
ha ronald leuk dat je er ook geweest bent, hoe is het met de kids? -
02 November 2008 - 15:22
Monique:
Hoi Isolde, wat fijn dat je geregeld wat van je laat horen. Dan weten we in ieder geval dat alles goed gaat. Ik hoop niet dat je in financiele problemen komt daar. Je weet dat je altijd ons kunt vragen om iets te regelen voor je. Echt doen hoor!
Vandaag is het een prachtige herfstdag met een voorzichtig zonnetje. Heerlijk! Gisteren was het duidelijk minder en vorige week zaterdag tijdens vriendinnendag hebben we wat het weer betreft heel veel geluk gehad. We hebben veel gefietst. Precies iets voor jou. Eerst 10 km fietsen en daarna een voorgerecht net over de grens bij Eibergen. Daarna weer 10 km fietsen en toen het hoofdgerecht (in Nederland). Daarna weer 7,5 km fietsten en in Duitsland (Swilbrock) kregen we het nagrecht. Toen nog 7 km naar Eibergen. Je begrijpt het was een hele leuke en gezellige dag.
Verder gebeurt er hier niet zo veel. In vergelijking met wat jij allemaal doet en mee maakt lijkt het hier saai, maar ik vind dat nog wel weer meevallen.
Veel liefs van Monique -
03 November 2008 - 19:02
Tante Greeth:
Wat weer een interessant verhaal.Schrijf je ook een verslag?Wanneer begin je les te geven?
We zijn weer in Denekamp
Liefs Frits en Greeth.