Aan de kust
Blijf op de hoogte en volg isolde
31 Oktober 2008 | Guatemala, Guatemala-stad
Gisteren ben ik van Antigua naar Monterrico gereisd met twee chikenbussen, een driewieler en een lancha..en nu ben ik dan in Monterrico, de badplaats van Guatemala maar wat armoedig allemaal, thatch roofs, dus alleen huizen met aangestampte aarde en rieten daken.best gevaarlijk met de vele vuren hier voor opruimen afval en koken eten.
Ik overnacht in een plekje met zwembad (!) dat ongeveer 5 euro kost. Elke overnachtingsplek hier heeft ongeveer een zwembad omdat de zee hier te gevaarlijk is, hoge golven, gevaarlijke onderstromingen. Vanochtend heb ik even gepraat met een duitse alleenstaande vrouw uit Leipzig met een klein jongetje. Zij reist samen met haar zoontje 4 maanden rond in Guatemala en mexico en vertelde dat het prima gaat, alleen moet je een beetje leren omgaan met het machismo hier, wat ik inmiddels ook aardig begin te leren, vooral om lachen die mannen en verder genieten van alles waarmee ze helpen. Er zijn hier in Guatemala heel veel alleenstaande vrouwen, alleen zeg je het niet hardop (katholieke kerk)omdat 70 procent van de mannen, ik weet niet of ik dat getal moet geloven maar veel zijn het er, alcoholist is. De alcohol is hier van heel slechte kwaliteit en mannen drinken hier tot ze op de grond liggen, vanochtend vroeg heb ik het mogen horen bij mijn buurman!
In verband met de hitte, ik denk dat het wel 25 graden verschilt met Antigua ben je hier vroeg op, rond 06.00 uur is het nog lekker en het is leuk te zien hoe het dorp ontwaakt.
Vandaag zal het hier drukker worden want het is hier nu zomervakantie voor de scholen (tot januari) en bovendien een feestweekend, morgen is het immers dia de los diffuntos...Ik heb al heel wat mooie versieringen gezien voro de graven en kinderen oefenen hier hard met vliegers. De mensen geloven hier dat een vlieger een mooie link is tussen de aarde en de overledenen in de hemel. Het wordt hier niet zo uitgebreid gevierd als in Mexico maar dit weekend is alles gesloten, bellen en internetten kan wel eens moeilijk worden!
Groetjes allemaal,
isolde