Isla Ometepe en slecht weer
Blijf op de hoogte en volg isolde
25 November 2008 | Nicaragua, Managua
De laatste dagen is het weer hier slecht, veel wind en een beetje regen en grijze wolken. Gisteren moest ik met een lancha over naar dit eiland wat best een schommelige toestand was. Ik slaap nu in een hospedaje wat verderop op het eiland..Het is een mooi plekje maar zonder veel voorzieningen. Vanochtend ben ik daarom met de bus teruggereisd naar Moyogalpa om eens wat geld te wisselen en even te internetten.Er wordt hier voor grote bedragen weer met dollars gewerkt wat wel makkelijk is.
Dit eiland kent twee volkanen en die zijn verbonden met elkaar via een soort lavagedeelte. Mensen leven hier weer van landbouw, je ziet hier in Nicaragua veel koeien, ik weet niet ze hebben van die stekels erop..ik weet niet hoe ej noemt en verder is het het land van de caballeros, cowboys dus die je ook overal ziet..heel veel paarden, er is me al vaak aangeboden paard te gaan rijden.
Ik ga hier zo ook op zoek naar een boekhandel..Opvallend is dat ik in Nicaragua nog geen enkele boekhandel gezien heb..Dat zegt wel iets over de leescultuur.Ik lees tegenwoordig in alle talen die ik te pakken kan krijgen, natuurlijk zijn er juist veel amerikaanse boeken die je in hostels kunt krijgen..Ik heb al een paar keer een New York best seller gelezen, best aardige boeken, ook overigens een van Isabel Allende in het engels..de sfeer in die boeken is echt lantijns-amerikaans..Magische realisme noemen ze dat.
Zijn er in nederland nog leuke boeken verschenen?
Ik ben benieuwd,
Groetjes allemaal,
isolde
25 November 2008 - 23:41
Tante Greeth:
LieveIsolde,
Het is bijna een uur. We zijn net naar een raadsvergadering geweest
en Else een schoonzus werd geinstalleerd als raadslid.Wel saai maar wel interessant.Daarna in een cafe enkele wijntjes gedronken.
Nu druk voor Sinterklaas. Dit weekend komen Boudewijn en Rennee en volgende weekend vieren we Sinterklaas.
Liefs Greeth.