Leven in de Derde Wereld
Blijf op de hoogte en volg isolde
27 November 2008 | Nicaragua, Managua
Inmiddels verblijf ik al weer vier dagen op het eiland en wat betekent dat in de derde wereld.
Blij zijn als je zo als nu electriciteit en een computer hebt om een verhaaltje te schrijven
Blij zijn als je je net gedouched hebt voor het water niet meer functioneert )electriciteit en water vallen hier vaak uit.
Blij zijn als je na een uur wachten toch nog een bus ziet komen die rijdt
Mensen die in de bus eten en al hun afval gewoon uit de bus gooien, de randen van de wegen liggen vol afval!
Voortdurend moeten stoppen als ossen of paardenkarren voorbijkomen
Blij zijn dat er van de menukaart nog een paar gerechten aanwezig zijn.
Ik schrijf dit omdat ik me het hier prima naar mijn zin heb maar wel heel relativerend naar het Westen ga kijken..
Je geniet hier nog van een praatje met een mevrouw die vertelt dat ze haar ring gaat inwisselen omdat haar zoontje slippers moet hebben omdat hij zondag een soort graduation heeft
Die vertelt dat haar kinderen gelukkig wereken in de zomervakantie, dat wil zeggen frijoles en mais verkopen het enige wat ze bezitten
Je hoort veelvan de projecten die hier zijn bijvoorbeeld om de hele armen toch gezond voedsel, melk en zo te bezorgen. Vooral veel alleenstaande vrouwen zijn hier zeer arm, mannen nemen nogal eens de benen een heel veel voorkomend probleem hier. Er zijn hier dan ook veel projecten gericht op gezondheidszorgen en bescherming van vrouwen.
Zaterdag vertrek ik naar mijn verblijfsplaats in Granada voor 6 weken..ALS jullie iets willen sturen, wat ik erg leuk vind, het adres is cacasajunuchoche.com. Zondag ga ik kennismaken met pauline en maandag kennismaken met de andere vrijwilligers en krijg ik een orientatie van het project waarna ik aan de slag mag..
Doelen moet je hier niet te hoog stellen ben ik er wel achter hier..Mijn Doel_ Net als in Mexico mensen een gevoel van zelfwaarde geven, net als in Mexico dus dat ze engels durven te praten, vragen durven te stellen enzz
Een misschien een beetje filosofosch verhaal maar zo beleef ik het land waar ik nu twee weken verblijf,
NB Vandaag heel goed nieuws, voor Urway hebben we groen licht gekregen van het ministerie tot september 2009, dat betekent dat er weer nieuwe kinderen geholpen kunnen gaan worden!
Groetjes allemaal,
isolde
Avenida La Sirena casa #207
Granada, Nicaragua
(Direccion nica: De INISER 1 C 1/2 al sur)
Dit het adres in Granada, ik ben benieuwd of post aan gaat komen!
28 November 2008 - 11:34
Tante Greeth:
Lieve Isolde,
Fijn dat het goed met je gaat.Ik hoop dat je een goede tijd in Granada zult hebben.En dat het werk ook een beetje beantwoordt aan wat je opzet is.
Dit weekend komt Boudewijn met gezin en volgend weekend komen ze weer en ook Matthijs met gezin.We hopen dan Sinterklaas te vieren.Zes kinderen die geloven in de goed heilig man. Enig!
Liefs van Frits en Greeth.