Mijn eerste Werkweek
Blijf op de hoogte en volg isolde
05 December 2008 | Nicaragua, Granada
Het is nu vrijdag en mijn eerste werkweek bij La esperanza is afgelopen.
We hebben 23 kinderen onder onze hoede die verdeeld worden in drie groepen. Elke dag krijgen de kinderen spaanse les, wiskundeles, engelse les en computerles. De kinderen varieren in leeftijd van 11 tot 15 jaar maar lopen op alle fronten behoorlijk achter. Samen met een franse jongen die helaas alleen spaans spreekt zijn wij de computerdocenten. Dat betekent dat we heel veel moeten lopen want de school en het cybercafge waar we les geven liggen ver van elkaar en het is erg heet. De kinderen zijn heel leuk en willen graag leren. Deze week heb ik een soort curriculum geschreven voor de komende zeven weken. We zijn begonnen met het gebruik van de muis en het openen van Word zodat ze leren hoe ze stukken tekst kunnen schrijven. Veel kinderen hebben nog nooit achter een computer gezeten. Ze vinden het geweldig en willen volgende week zelfs een half uur eerder beginnen om nog meer te leren:-)
Gisteren hadden we een dag kennismakind met de stad (veel kinderen komen van achterstandswijken en van het platteland). We hebben de school bezocht en de bibliotheek die beiden dicht waren en zelf heb ik toen betaald voor het beklimmen van de toren van de kathedraal, ik probeer steeds kleine dingetjes te betalen waar ze echt behoefte aan hebben.
Zelf ben ik de hele week een beetje ziek geweest, ik slaap voortdurend, na het werk slaap ik de hele middag en dan ben ik een paar uur op en slaap weer en heb voortdurend hoofdpijn..Als jullie advies hebben hoor ik het graag. Medicijnen zijn hier heel slecht verkrijgbaar en ik heb het idee dat ik vooral behoefte heb aan iets wat me weer meer energie geeft. Het is hier echt een derde wereld land, vergelijkbaar met een Afrikaans land en dat betekent dat ik vooral vitaminen mis.
Verder gaat het politiek bijzonder slecht hier, het toerisme sort ineen ook als gevolg van de politiek van Ortega..er staan veel huizen te koop en buitenlanders die hier zijn willen allemaal vertrekken, niet echt hoopgevend dus!
Anyway ik ga voor de kids en geniet daarvan,
Groetjes en een fijne sinterklaas,
isolde
06 December 2008 - 08:36
Marianne:
Wow, Isolde die (alweer) computerles geeft. Wie had dat ooit gedacht. ;-)
Maar fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt, afgezien van de vermoeidheid dan.
Hier slaat de vermoeidheid inmiddels ook toe. Het is het nu behoorlijk stressen, want woensdag en donderdag komen de verhuizers inpakken en op de 2e dag ook inladen. Vrijdag komt de Griekse verhuispartner onze boedel ophalen bij het verhuisbedrijf, incl. onze auto.
23 december vliegen we zelf, met de katten. Gisteren de bevestiging gekregen van Olympic dat ze mee mogen/kunnen in het ruim.
Nu snel verder met het maken van een backup, zodat ik zeker ben dat ik op Kreta snel weer aan de slag kan.
Liefs,
Marianne