Vervolgkerstverhaal
Blijf op de hoogte en volg isolde
22 December 2008 | Nicaragua, Granada
Zaterdag had ik van alles bedacht wat ik wilde doen, maar helaas de electriciteit viel weer eens uit, en in zo´n 6 internetcafes kon ik dus niet werken..Om 12.00 uur was ik inmiddels zo pissed off (dat zeggen de amerikanen hier altijd) en het is hier zo bloody hot (inmiddels al twee weken tussen de 37 en 40 graden overdag, vreselijk terwijl het eigenlijk winter moet zijn, wat betekent tussen de 28 en 30 graden) dat ik een taxi aangehouden heb en me naar de monkeyhut heb lasen brengen. De monkeyhut ligt aan het laguna de apoyo en hoger als granada en omdat het een krater is kun je er heerlijk zwemmen en voor 6 dollar mag je daar dan naar binnen om te zwemmen, het is zo´n meer met allemaal van die privehuizen van rijke nica´s en resorts. Helaas had ik in dit geweldige oord maar 3 uur want de chickenbus gaat maar 1 keer per middag, om 15.oo uur moest ik dus weer weg in een overvolle chickenbus maar wat zo leuk is mensenr staan echt voor je op ik mocht op het puntje zitten met 1 bil (gerda dat gebeurt heel vaak, in veel bussen hang je op 1 bil). Op het kruispunt worden we dan eruit gegooid, en dan betekent het liften voor eeen pick up of minibusje naar granada wat meestal wel na een minuut of 20 gebeurt.
Op zondag had ik bedacht dat ik mar eens iets moois voor mezelf moest kopen. Met de chickenbus ben ik Naar Massaya gegaan, ongeveer 16 kilometer hier vandaan (anyway zondag was er ook weer eens geen electtriciteit en de hitte duurt nog voort)Massaya is een plaatsje dat een heel oude souvenirmarkt kent tussen oude muren. Door een aardbeving was een paar jaar geleden alles verwoest maar ze hebben het al aardig weer opgebouwd. Daar heb ik een heel dunne blouse gekocht handgemaakt, met een heel mooi blauw motief (ze hebben hier veel handgemaakte spullen). Het was echt een heel mooie markt om te bezoeken en rustig, ze zijn daar helemaal niet opdringerig zoals hier in Granada.
Ook hier in Granada heb ik bij een corporatie van vrouwen, die ze allemaal zelf ontwerpen al een lekker dunne blouser.
Vandaag had ik echt geen zin om weer eens wat te bedenken dus dacht ik ik ga maar eens naar het zembad hier in town (bij een heel duur hotel, 1 zwembad in de hel stad, entree 10 dollar). Voordat ik daarheeen gegaan ben iheb ik zoals ik elke morgen doe sinds mijn huiseigenaars weg zijn gezellig zitten babbelen met de moeder van de huiseigenaar die nu op het huis past en er ook slaapt, we hebben wel een uur over ons leven gepraat onder het genot van een heerlijk kopje koffie (anyway we doen dat nu elke ochtend, minimaal een half uur). Daarna ga ik altijd naar Ed in mijn favoriete ontbijtcafe (heb ik een foto van online gezet de vorige keer) en klets de dagelijkse dingen door en ontbijt daar, vandaag wentelteefjes en lees de landlijke krant.Ik besteed meestal zo´n drie kwartier elke ochtend en nu zeker meer dan een uur nu ik vrij ben, in dit cafe.
Daarna ben ik naar een geweldig zwembad geweest, waar ook een grote groep nederlandse meiden zat die net uit Nederland kwamen en met zo´n 20 meiden een reis maakten door nicaragua en honduras (zoiets als jullie doen in de Ardennen ronald). Tussendoor heb ik gelukkig na drie internetcafes tante greeth en oom froiuts bereikt want ik realiseerde me opeens dat ik als ik niks ode, al de informATIE VAN DEZE SITE KWIJT BEN, DUS als andere mensen dit lezen kunnen ze misschien ook nog een album bestellen..Er staat hier op de site ergens geef isolde een album cadea, dus als nog iemand dat zou willen doen graag!!!!Dan houd ik namelijk alle informatie en foto´s van dit hele jaar bewaard en anders kan het verdwijenen de 31e en hier vanuit Nicaragua kan ik niks doen!!!Het blijft een ontwikkelingsland.
Het is inmiddels 17.15 en nog steeds schat ik zo´n 35 graden..Ik ga lekker naar huis me douchen want ik zweet weer als een otter:-)
Ik wens iederen op zijn of haar eigen manier een fijne kerst en prettige nieuwjaarwisseling en jullie zullen zeker nu ik deze week toch een verplichte vriwe week heb nog wel veel meer van me horen want ik vind het zelf ook heel leuk om heel veel over Nicaragua en zo te vertellen..Ik heb nog veel meer verhalen en zit er zelfs over te denken om er misschien een soort boek van te maken (inclusief misschien mijn Iranverhaal van vorig jaar, weten jullie nog:-)
Veel liefs allemaal gewenst,
isolde
23 December 2008 - 12:52
Gerda:
Ha Isolde,
Ik blijf problemen houden met deze leencomputer. Het schijnt dat het werkgeheugen van deze computer eigenlijk te klein is voor internet, waardoor die steeds vast loopt. Wat bedoel je met dat album, een echt of een op internet? Daar haper het steeds waardoor ik tot mijn frustratie niet verder kom en voor op een andere computer schijn ik een wachtwoord te moeten ingeven, wat ik niet meer weet. Ben erg benieuwd naar het land en zal zo een poging doen om te reserveren, met toch maar een anuleringsverzekering want je weet het maar nooit, ook met mijn vader.
Groeten Gerda
23 December 2008 - 16:01
Isolde:
he vervelend van die computer...Ik bedoel met dat album, rechts van dit stukje staat cadeaushop en als je klikt op Doe de dagboekhouder extra foto- en videoruimte cadeau, kun je rechts dat album bestellen, dat is een echt album wat op jouw deurmat dan verschijnt..Van vorig jaar (2007) ben ik nu alle verhalen en foto´s kwijt en ik zou van dit jaar zo graag de gegevens behouden maar met deze vreselijke computers lukt me dat niet, 31 december verdwijnen anders weer alle berichten en fotos van dit jaar.
Ik hoop dat je een goedkoop vliegticket kunt vinden, ik heb inmiddels al een betrouwbare taxichauffeur gevonden, een vriend van de familie, waarmee ik jou dag en nacht van Nicaragua airport kan ophalen,
isolde -
24 December 2008 - 09:02
Monique:
Hoi Isolde,
Hopelijk kom je een paar dagen tot rust. Dat zal je gezondheid zeker goed doen. Ik begrijp dat het gelukkig al weer wat beter gaat. Maar pas goed op jezelf. Ik geniet in ieder geval van een heerlijke vakantie. Vanavond moeten we nog zingen tijdens de nachtmis. Ik heb je vorige week nog gemaild, maar weet niet of dat goed is overgekomen. Dus nu maar weer even een berichtje via de web. Ik hoop dat Gerda inderdaad naar jou toe komt en dat jullie dan samen nog wat kunnen reizen. Lijkt me allemaal onvergetelijk om dit mee te maken. Hé Isolde: Feliz Navidad en ben benieuwd naar de verdere verhalen van je.
Veel liefs van Monique -
24 December 2008 - 18:30
Tante Greeth:
Isolde,ik wil best een album bestellen en ik weet hoe het moet maar je moet er eerst even zelf naar kijken want er zijn nu al te veel pagina;s.Ik heb er een paar uitgegooid maar je moet er eventjes naar kijken en wat uitgooien.Ik wacht op je reactie.Liefs Tante Greeth. -
24 December 2008 - 22:31
Allereerst fijne kerstdagen,
Dat is nu juist het probleem, als eigenaar van het dagboek of omdat de computers het hier niet goed doen, kan er niet inkomen...Ik kan het dus niet zien. Ik weet dus ook niet welke eruit gegooid kunnen worden maar ik denk vooral die pagina´s die niet zozeer over een land gaan, ik zal nu proberen daar een lijstje van te maken,
Liefs isolde -
24 December 2008 - 22:49
Isolde:
ik weet niet hoeveel eruit moeten maar ik heb een lijstje gemaakt tot en met juli die eruit gegooid kunnen worden:
20 februari, 23 februari, 28 februari, 19 maart, 20 maart, 23 maart, 24 maart, 25 maart, 2 april, 22 april, 20 mei, 21 juni, 22 juni, 14 juli, 17 juli..Als het er meer moeten zijn ga ik vanaf juli verder. Hier is het nu de feestavond en ik hoop dat de internetcafes morgen open zijn,
geniet van de dagen en bedankt,
isolde -
25 December 2008 - 16:31
Isolde Steen:
Beste annemiek en tante greeth, hier nog even een vervolglijstje: 24 juli,31 juli,1 augustus,31 augustus 2 keer, 7 september,17 september, 24 spetember..Annemiek ik kan niet zien of ik dit dagboek ook al in 2007 had...Ik kan alleen de berichten uit 2008 zien!...Als ik nog iets moet doen mail me gerust, ik ben regelmatig in een internetcafe en het regent hier nu pijpestelen, heerlijk is dat:-)
isolde