Gelukkig NieuwJaar
Blijf op de hoogte en volg isolde
31 December 2008 | Nicaragua, Granada
Allereerst iedereen een prettige nieuwjaarswisseling gewenst...!
Ik heb mijn werkdag er net op zitten en ga zo lunchen. Ik werk nog tot en met volgende week donderdag (mamma in de kerstvakantie werken we gewoon door). De kinderen beginnen word onder de knie te krijgen en kunnen al informatie opzoeken, beginnen het toetsenbord te kennen en kunnen al copieren en programma´s opslaan..Nu zijn we bezig hen e-mailadressen te geven en volgende week gaan we daar mee oefenen en verder gaan we oefenen met het opslaan van informatie op een plek, daarover heb ik nog overleg.
Gerda komt hier in de nacht van woensdag op donderdag volgende week en ik heb een betrouwbare taxichauffeur om haar te kunnen ophalen. We gaan dan nog samen een aar weken lekker lui vakantie vieren en gerda vliegt vanaf Panama om 08.00 uur terug op 28 januari en ik in de avond om 20.40 uur.
Even een vraagje voor wouter, als je de berichtjes doorgestuurd hebt naar de collega´s wil ik ze graag verwijderen....kun je me even mailen wanneer dat is?
Ik weet niet of het me lukt jullie vandaag te bellen want het is momenteel een heksenketel in internetcafes...Als het vandaag niet lukt probeer ik morgen te skypen..
Geniet van de jaarwisseling en veel liefs gewenst,
isolde
01 Januari 2009 - 13:20
Mirjam :
Beste Isolde,
Allereerst natuurlijk een heel gelukkig en ook gezond 2009 toegewenst vanuit het koude en net weer wakker wordende Limboland... Zoals je al gehoord zult hebben is het hier in Nederland al een tijdje vriezend weer; er wordt op tv al weer regelmatig gespeculeerd over de kansen op een elfstedentocht... Dat is wel een erg grote tegenstelling met de omstandigheden bij jou, waar het juist erg warm is. Wat goed dat Gerda naar je toe komt volgende week! Wij wensen jullie beiden een geweldige tijd toe, geniet ervan en pas goed op elkaar. Take care!
Mirjam, Menno en kids. -
01 Januari 2009 - 13:49
Marianne:
Hoi Isolde,
Vanaf een bewolkt Kreta willen Ad en ik je een heel goed, gezond en gelukkig 2009 toewensen. We hopen dat je snel weer vol energie zult zitten.
Heerlijk dat Gerda volgende week naar je toe komt. Het lijkt me ook heel fijn om je huidige leefomgeving met iemand te kunnen delen. Foto's en verhalen kunnen de werkelijkheid nooit weergeven zoals je deze zelf ervaart.
Wij zijn op 23/12 hier aangekomen. Toen het huis net lekker warm begon te worden, viel de stroom hier uit in huis. Anders dan in Nederland is het 's nachts zonder licht ook echt pikkedonker. Boven, in de keuken, zit een zekeringenpaneel, maar daar konden we niets raars vinden. We zijn toen maar naar bed gegaan. Gelukkig had ik het luchtbed (zo'n hoge met elektrische pomp) al opgepompt en opgemaakt. Omdat we hier enkelsteens muren hebben zonder isolatie en het huis maanden heeft leeggestaan, werd het al snel ijzig koud (heel wat anders dus dan die hitte bij jou). 's Ochtends ontdekten we beneden in de gang ook nog een paneel, met, jawel, de hoofdschakelaar. ;-)
Zodra we die omzetten, hadden we weer licht en verwarming. -
01 Januari 2009 - 13:59
Marianne:
(vervolg)
Zodra we de elektriciteit voor de warmwatervoorziening wilden inschakelen, knalde alles er echter weer uit. We hebben toen de huisbazin gebeld, die 's middags (24/12!) nog met een loodgieter langskwam op het probleem te verhelpen. Gisteravond hadden we echter hetzelfde probleem weer, maar nu doen we het gewoon een dagje zonder warm water. ;-)
Op kerstavond (tussen 7 en 9) kwam onze inboedel. Omdat de agent op Kreta geen eigen mensen meer kon inzetten (die waren al naar huis om kerst te vieren) heeft hij 3 mannen in Hersonissos van de straat (lees: uit de kroeg) geplukt om te helpen sjouwen. Dat hebben we geweten! Twee van de 3 waren bezopen. Een van hen is een paar keer bijna van de trap gelazerd met onze spullen. Alle dozen zijn willekeurig verspreid door het huis gezet of neergekwakt. Niemand die Engels sprak of kon lezen wat er op de dozen stond. Hoezo "top", "fragile"?!De laserprinter stond op zijn kop, net als de tv en onze dure espressomachine (maar die werkt gelukkig nog).
We proberen ons door alle dozen heen te worstelen. In mijn kantoor in wording heb ik gisteren mijn nieuwe internetverbinding aan de praat gekregen. Dat is toch wel heel prettig. Vandaar dat ik zojuist ook al je berichtjes van de afgelopen 10-20 dagen heb gelezen.
Hou je haaks en geniet van de tijd die je nog hebt daarginds. Groetjes ook aan Gerda!
Heel veel liefs,
Marianne
01 Januari 2009 - 17:12
Annet:
Hallo Isolde
Ook ik wil je graag veel geluk en gezondheid toewensen voor 2009!
Hoop dat je samen met Gerda nog 3 weken lekker kan genieten. Heel veel plezier samen. -
02 Januari 2009 - 09:25
Gerda:
Ha Isolde,
Ik wilde je veel geluk en gezondheid wensen voor 2009. Spannend wat het allemaal brengen zal, maar zal vast wel weer loslopen.
Voor mij is er denk ik wel een heel mooi begin. Verheug me echt. Nu de feestdagen en de laatste werkdagen erop zitten kan ik me helemaal bezig houden met de voorbereiding van de reis.
Je familie en vrienden op deze site wilde ik ook een gelukkig Nieuwjaar toewensen. Vooral Ad en Marianne met hun nieuwe leven op Kreta. Het lijkt me inderdaad heel geweldig om een klein stukje van de reis in het echt met Isolde te delen.
Hoe vierden de mensen in Nicaragua de jaarwisseling?
Tot gauw!