Het meer van Apoya - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van isolde steen - WaarBenJij.nu Het meer van Apoya - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van isolde steen - WaarBenJij.nu

Het meer van Apoya

Blijf op de hoogte en volg isolde

12 Januari 2009 | Nicaragua, Granada

Beste allemaal,
Vandaag hebben we een heerlijk relaxte dag gehad aan het meer..Het weer was niet zo goed, bewolkt maar in een hangmat lekker lezen is oook prima..Bovendien hebben we de lokale economie gespekt door er te eten en drinken. Ook zijn we door de universiteit geinterviewd over onze ervaringen in Nicaragua...Toch heel goed dat het land nu op de kaart gezet wordt want het heeft echt heel veel te bieden. We hadden het er net over dat er in Nederland maar eens meer documentaires moeten komen over Nicaragua..!
Op de terugweg hebben we een kerk bezocht en daar konden we een toren op en hadden we een schitterend uitzicht over Granada, Granada is vooral bekend om zijn daken.
Net hebben we in een van de vele prachtige binennplaatsen die hier zijn lekker even gedronken, want reizen hier blijft wel vermoeiend, bus, taxi, wachten liften enzzzz.
We genieten volop samen en morgen vertrekken we naar het Isla de Ometepe waar we even wat slechter bereikbaar zullen zijn...
Jullie vooral veel schaatsplezier...een raar idee in zo{n warm land,
Isolde en Gerda

• 13 Januari 2009 - 09:11

Marianne:

Hoi Isolde en Gerda,

Geniet maar lekker samen! Hier op Kreta is het ook moeilijk te bevatten dat er in Nederland wordt geschaatst. Buiten is het rustig, windstil weer (geen zon) en waarschijnlijk een graad of 17, en binnen kan het af en toe kil zijn, zodat we blij zijn dat de centrale verwarming het goed doet.

Gisteren bij de douane in Heraklion geweest om te proberen om de auto te belastingvrij te importeren. Via het consulaat-generaal had Ad al heel wat documenten aangeleverd om een vele pagina's tellend document met vooral veel officiële stempels mee terug te krijgen, maar in Heraklion vinden ze dat nog niet genoeg. We moeten dus nog diverse andere documenten aanleveren, voordat de agent/tussenpersoon het dossier compleet heeft en de zaak door de officiële instanties kan worden afgehandeld.

Straks moeten we nog even een brievenbusje kopen om aan het hek te hangen, want nu wordt de post gewoon over het hek gegooid. En dan moeten we nog blij zijn, want we zijn vorige week met Megan naar het postkantoor geweest om kennis te maken met "onze" postbode. Hij weet nu wie wij zijn en waar we wonen en heeft onze gegevens in zijn boekje bijgeschreven. Vandaar dat hij nu ook de post bij ons bezorgt. ;-)

Marianne

• 15 Januari 2009 - 15:24

Isolde:

Momenteel kan ik geen berichten plaatsen want de knop werkt niet..We zijn nu op Isla De Ometepe en hebben gisteren agua de ojo bezichtigd, een mooi natuurgebied en zijn naar het strand gewandeld, een heel ruw strand..Vandaag doen we het rustig aan en morgen vertrekken we naar Costa Rica,