uitleg deel foto's
Door: Isolde
Blijf op de hoogte en volg isolde
09 Februari 2010 | Ecuador, Quito
Foto 1 is van mij hotel, echt kolonial, foto 2 is van het presidentieel paleis....Ik ben er ook binnen geweest, een en al pracht en praal in de zogeheten quitostijl van de quitoschool.
Foto 3 is de wisseling van de wacht die elke 2 uur plaatsvindt.
Foto 4 is de presidentskamer. De huidige president heeft nauwe banden met bolivia en venezuela en had beloofd veel voor de indigeneos te doen maar uiteindelijk komt er nog weinig van terecht. Twee weken gelden was er een grote staking voor dit presidentieel paleis door de idigenos.
Foto 5 is Simon de Bolivar die natuurlijk niet kan ontbreken.
Foto 7 is de kerk die ik gisteren beklommen heb, zucht zucht en waarvandan je een prachtig uitzicht hebt op Quito.
Ik heb daarnaast de eerste twee dagen nog 5 kathedraals bezocht, neo-klassiek, barok en allemaal even mooi. Quitos is zeg maat het Leon van Nicaragua, dus erg conservatief, het katholicisme druipt ervan af. Je mag daar echter niet fotograeren. Het katholicisme hier is wel ster verweven met de indigeneos en hun praktijken zoals de vier symbolen,
en tot horens
09 Februari 2010 - 21:37
Miek:
Hola Isolde,
Ik heb een goede terugvlucht gehad,wel lang ruim 20 uur.De controle in Atlanta verliep vlot,maar bij thuiskomst bleek dat ze mijn nieuwe slot van de tas er weer afgebroken hadden!!Security Check Ik had er beter geen nieuw aan kunnen hangen.
Het is wel erg koud hier rond het vriespunt Dat is wennen!!Ik kleed me heel dik aan op de fiets maar de wind snijdt in je gezicht,Brrr..
Er lagen veel verjaardagskaarten toen ik thuis kwam en Voice mail berichten.De buren,Monique en Imke en mijn nichtje uit Leiderdorp kwamen bloemen brengen zodat ik me nu alsnog jarig voel.Dat voelt beter dan ziek in mijn bed bij aankomst in Granada.
Ik heb het ritme weer opgepakt van sporten en Pilates en de dagelijkse routine voel wel dat ik een aantal weken niets gedaan heb.Morgen komt Imke weer voor het eerst na 7 weken we gaan er een leuke middag van maken.Ben je al een beetje gewend in Ecuador en lukt het met alles wat je nog moet regelen?IK lees dat de organisatie je opkomt halen dat is heel positief ,hopelijk is het werk etc. ook goed geregeld.Ik heb een goede herinnering aan onze fijne week samen en ben blij dat ik bij je afscheid van Granada kon zijn.Veel succes in Ecuador, ben benieuwd hoe het gaat lopen!!en gauw tot schrijfs
Liefs, Miek -
10 Februari 2010 - 16:02
Ronald:
Sorry dat je me steeds maar niet kan bereiken maar ik ben steeds aan de telefoon als je belde. Hier gaat alles redelijk maar we hebben een jaar met ziektes ed, ik ben het hele jaar ziek, hannah heeft kiespijn waardoor haar kies is getrokken en us. daniel is geopereerd aan oren en neus. Ik hoop dat we nu een ziekvrije periode tegemoet gaan. Ik zie dat je ongeschonden in Ecuador bemt aangekomen en ik hoop dat alles ggoed is en je trip naar Suriname geregeld is. -
11 Februari 2010 - 09:35
Tante Greeth:
Na het lezen van je reisverslag,even een reactie.Ik hoop dat je een goede tijd krijgt in Ecuador.Je hebt al weer veel gezien in orte tijd.
Wij zijn net terug uit India en blijven tot 21Maart in Nederland om dan naar Frankrijk te gaan.Dus de eerste zes weken zijn we in Denekamp. We hebben een prachtige reis door Zuid-India gemaakt.Enorm veel tempels bekeken. En het heel andere leven van een tropisch land ervaren.Gelukkig auto met chauffeur.Het zou levensgevaarlijk geweest zijn als we zelf gereden hadden.3000 foto's gemaakt.
Liefs Frits en Greeth.