Verkiezingen verplicht? - Reisverslag uit Ciudad Bolívar, Venezuela van isolde steen - WaarBenJij.nu Verkiezingen verplicht? - Reisverslag uit Ciudad Bolívar, Venezuela van isolde steen - WaarBenJij.nu

Verkiezingen verplicht?

Door: Isolde

Blijf op de hoogte en volg isolde

09 Juni 2010 | Venezuela, Ciudad Bolívar

Ha allemaal,
Vandaag zie ik op het internet dat de opkomst bij de verkiezingen in Nederland heel laag zijn...Toevallig is de eigenaar van de posada waar ik nu woon een Belg en hij kreeg van de ambassade een oproep om overmorgen te komen stemmen. Ook in Belgie zijn er verkiezingen en expats worden aangemoedigd, het is zelfs verplicht in Belgie, om te komen stemmen. Wat een verschil met een Nederlandse expat, ik wist niet eens dat er vandaag verkeizingen waren:-)
Anyway ik ben dus aangekomen in Ciudad Bolivar een prachtige koloniale stad...niet te groot, maar heel prettig. Ik woon in een posada met werkelijk een uitstekende internetverbinding. Ciudad Bolivar is de springplank voor allerlei toers de binnenlanden in en morgen ga ik dan ook voor drie dagen op pad naar de Salto de Angela, de grootste watervallen ter werled, zeggen ze:-) De omgeving en natuur schijnen er prachtig te zijn...zeker nu het elke dag regent (het is nu 13.30 uur en het water valt weer met bakken uit de hemel!
Ik vlieg erheen morgen en ga dan een boottoer doen en slapen in een hangmat...Ik heb er zin in, het lijkt me een schitterende tocht en ik hoop veel mooie foto's te kunnen maken..
Zaterdag tegen de avond ben ik dan weer terug. Volgende week maandag heb ik geregeld dat ik kan beginnen engelse lessen te geven aan de lagere school hier vlakbij. Er wordt geen engels gegeven maar veel mensen willen het wel graag leren.
Een mooie gelegenheid dus om wat lessen te gaan geven. Daarnaast ga ik in een cultureel centrum nog wat activiteiten organiseren. het schoolseizoen duurt hier tot begin juli, dus tot die tijd wil ik hier blijven...:-) Het lijkt echt wel een beetje op Granada in Nicaragu maar dan in het klein...gekleurde huizen, veel restauratie, veel casa de cultura, musea enz...De stad ligt bovendien aan de oever van de Orinoco wat een heel mooie boulevard kent...
Groetjes en foto's probeer ik na de toer te uploeaden
isolde

• 09 Juni 2010 - 18:42

Gerda:

Hallo Isolde,

Dat klinkt niet slecht, een stad die op Granada lijkt. Die watervallen schijnen echt spectaculair te zijn. Je boft maar. Geniet er maar lekker van. Hier is het weer regenachtig weer. Helaas, maar we hebben wel een mooi weekend gehad. Ondertussen wachten we hier de uitslag van de verkiezingen af. Had jij daar ook kunnen stemmen en hoe?

• 09 Juni 2010 - 20:25

Isolde:

ha gerda,
    Ook hier had ik kunnen stemmen als ik me voor 27 april geregistreerd had..Dan kun je via internet stemmen.Gisteren kwam ik daar toevallig achter:-) De belgen krijgen echter een verplichte oproep van de ambassade mar ze moeten er dus wel voro naar Caracas reizen, drie dagen zijn ze onderweg want het is zo'n 10 uur reizen!