Leven in Samaipata - Reisverslag uit Samaipata, Bolivia van isolde steen - WaarBenJij.nu Leven in Samaipata - Reisverslag uit Samaipata, Bolivia van isolde steen - WaarBenJij.nu

Leven in Samaipata

Door: Isolde

Blijf op de hoogte en volg isolde

25 Juli 2010 | Bolivia, Samaipata

Beste allemaal,
Vanuit Santa Cruz ben ik eergisteren vertrokken naar Samaipta, een dorpje op 1670 meter hoogte waar merkwaardigerwijs heel veel buitenlanders neergestreken zijn. Het is begonnen met veel Duitsers maar nu zijn er ook Amerikanen en Nederlanders. Inmiddels wonen er zo´n 300 buitenlanders hier. De reden daarvoor is dat het een heel rustig plaatsje is en veel ecoliefhebbers zijn hier neergestreken die hun eigen groente en fruit verbouwen, naast kunstenaars...er is veel kunst te zien en mensen die werken in de toeristenbusiness..Er schijnt hier een microklimaat te heersen waardoor het altijd aangenaam is (ik vind het kanpkoud maar ja de lente komt er aan over een maand zeggen ze hier).
Het dorpje is echt leuk met sfeervolle restaurant, kunstenaarszaakjes en een goede vibe, om het maar eens met mijn kinderen te zeggen:-)
Gisteren heb ik El Fuerte bezocht, een plaats die op de Unesco wereldheritage site staat. Het is een overblijfsel uit de Incatijd en uit de tijd voor de komst van de Spanjaarden. Ik heb er rondgewandeld in de prachtige natuur en de ceremoniele en administratieve centra bezocht. Vanochtend ben ik naar het archelogisch museum geweest om de overblijfselen tye bekijken, veel keramiek en met name veel stenen voorwerpen.
In Samapaita verblijf ik in een hostel, Posada del Sol met aardige eigenaars en een heel rustige ligging..Na een paar dagen hier kan ik goed begrijpen dat mensen het hier prettig vinden om te leven:-)
Isolde

• 29 Juli 2010 - 12:44

Mamma:

ik hoop je het voorgaande hebt gekregen ronald is van zondag hier geweest tot maandag gebleven Maaike moest werken erg gezellig we zijn smiddags naar het strand geweest het was prachtig weer Het alller beste en ik hoop dat je goed aan zult komen liefs mamma