Vast in Sucre - Reisverslag uit Sucre, Bolivia van isolde steen - WaarBenJij.nu Vast in Sucre - Reisverslag uit Sucre, Bolivia van isolde steen - WaarBenJij.nu

Vast in Sucre

Door: Isolde

Blijf op de hoogte en volg isolde

30 Juli 2010 | Bolivia, Sucre

Ha allemaal,
Vandaag heb ik weer veel meer geleerd over de realiteit hier in Bolivia. Het was vanmorgen onmogelijk te vertrekken want er waren al vier wegblokkades op de weg naar Potosi.
Net heb ik het nieuws gelezen en het blijkt dat ze nu aankondigen om volgende week drie dagen lang de stad te blokkeren. Om informatie over dit soort dingen te krijgen is er een speciaal nummer van de politie waar de hoteleigenaar naar toe kan bellen.
Anyway ik kon niet langer blijven want misschien zouden er nieuwe mensen komen voor mijn kamer, dus heb ik maar een andere verblijfplaas gezocht die ook prima is.
Vanmiddag heb ik een kasteel bezocht van een prins en prinses die ook een weeshuis hielden en een tijd in Europa waren geweest om allerlei stijlen toe te passen, van Russisch, Arabisch, Italiaans enzz Apart was wel dat het gebouw nu onder militairen valt, er was een grote militaire school vlakbij het paleis. Militaire dienstplicht is hier 1 jaar, alleen voor jongens maar wel verplicht.
Tussen de middag, ze houden hier een lunch van 12.00 uur tot 14.30 en werkelijk alle gebouwen zijn dan gesloten:-) sprak ik met een jong amerikaans echtpaar met twee kinderen die hier sinds 2,5 jaar woont. Ze werkten allebei als bijbelleraar. Dat is trouwens ook een opvallend iets hier, heel veel kerkgenoorschappen evangeliseren hier...
Het is wat dat betreft wel leuk ergens langer te zijn want je leert echt het leven kennen, voor 09.00 uur ,sochtends is werkelijk alles gesloten (in verband met de koude denk ik) en om 12.00 uur gaat iedereen eten, eten is zeer gevarieerd hier echt opmerkelijk, en dan zijn de wonkls en musea en gebouwen weer open van 14.30 tot 19.00 uur wanneer het weer uitgestorven is...Het zijn dus eigenlijk hele korte dagen (om 18.00 is het natuurlijk weer donkr ondat je dicht bij de evenaar zit).
Tot snel,
isolde